Haberler

    Android Q, Qr Kod ile Wi-Fi Paylaşımını Mümkün Kılıyor

    Kullanıcıların birbirinden karmaşık Wi-Fi şifreleri ile uğraşmasını istemeyen Google, QR kod ile bağlantı paylaşımını mümkün kılıyor.

    İnternetin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı bir zamanlar kullanıcıların güvenlik konusunda bilgileri oldukça azdı. Bu nedenle teknolojiden 'biraz' anlıyorsanız komşunuzun internetine çaktırmadan kolaylıkla bağlanabilirdiniz. Bugüne geldiğimizde ise WPS gibi güvenlik protokolleri internetimizi korurken, kişisel hakları pek de umursamayan komşularımıza önlem olarak birbirinden zor Wi- Fi şifreleri belirliyoruz.

    Şifrelerin zorlaştırılması, ağa bağlanmak isteyen bir yakınınız için işleri oldukça zorlaştırıyor. Bu nedenle Google, Apple gibi işletim sistemi geliştiricileri, sundukları yeni özelliklerle ağ paylaşımını kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Google, Android Q ile birlikte kullanıcıların yalnızca bir QR kod oluşturarak Wi-Fi ağını yakınları ile paylaşmasını mümkün kılıyor. QR kod ile Wi-Fi ağını paylaşmak için şu adımları uygulamak gerekiyor.

    Ağ ve İnternet ayarlarından Wi-Fi'ye gittikten sonra mevcut ağ bağlantısına dokunun.

    Burada mevcut ağ bağlantınızı paylaşmayı mümkün kılan bir Paylaş butonu göreceksiniz, dokunun.

    Paylaş butonuna dokunduğunuzda cihaz sizden bir parola ya da parmak izi ile doğrulama isteyecek, tamamlayın.

    Wi-Fi'ye bağlanmak isteyen yakınınız Ağ ve İnternet ayarlarından Wi-Fi'ye girmeli.

    Sağ tarafta ağ eklemek için bir simge görecek. Bu simgeye dokunduktan sonra cihazınızdaki QR kodu taraması yeterli olacak.

    Android Q'nun QR kod ile Wi-Fi paylaşma özelliği, ağ paylaşımını oldukça kolay hale getiriyor. Bununla birlikte Android kullanıcılarının Android Q'ya geçişi oldukça uzun sürecek ve her iki cihaz da Android Q olmadığı sürece bu özellik bir işe yaramayacak. Umuyoruz ki Google, Android Pie ve bir ihtimal Android Oreo'ya da bu özelliği getirir ve böylece kullanıcılar tarafından gerçekten kullanılan bir özellik yayınlamış olur.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Google Fi Haberler

    Suriyeli sığınmacılarla ilgili gerilim tırmanırken Bakan Güler'den net mesaj

    Suriyeli sığınmacılarla ilgili gerilim tırmanırken Bakan Güler'den net mesaj

    Her yeri yakıp yıkmışlar! Provokatörlerin Suriyeli avına çıktığı ilçede zarar çok büyük

    Her yeri yakıp yıkmışlar! Provokatörlerin Suriyeli avına çıktığı ilçede zarar çok büyük

    Ömer Çelik, sunucu Ecem Toplar ile evleniyor

    Ömer Çelik, sunucu Ecem Toplar ile evleniyor

    Bakmadan Geçme

    Madımak katliamı neden yapıldı? Madımak katliamı nedir, ne zaman oldu? MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI 2024 | Memur ve memur emekli zamları ne zaman açıklanacak? Memur ve SSK, Bağ-Kur emekli zamlı maaşı ne kadar olacak? Doğukan Güngör ile Aleyna Kalaycıoğlu sevgili mi? Doğukan Güngör ve Aleyna Kalaycıoğlu nerede görüntülendi? Klima zararlı mı? Klimanın insan sağlığına etkileri neler? Klimanın zararları nelerdir? Z kuşağı nedir? Z kuşağı kimler oluyor, özellikleri nelerdir? Suriyelilere vergi muafiyeti var mı? Suriyeliler vergi veriyor mu? Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhidi ne zaman ve ne için söyleriz? Kelime-i şehadet ve Kelime-i tevhid ne demek? Kabine Toplantısı Gündemi 2 Temmuz: TÜİK enflasyon rakamları, memur zammı ve en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Mike Tyson- Jake Paul maçı ne zaman? Mike Tyson-Jake Paul maçı neden ertelendi? Mide yanması neden olur? Mide yanması nedir ve tedavileri nelerdir? Mide yanması belirtileri! Avusturya- Türkiye maçı bilgileri! Avusturya- Türkiye maçı nasıl izlenir? Canlı ve şifresiz izleme linki! TÜİK ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI MI? Enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Haziran ayı enflasyon oranı beklentisi nedir? 20 bin öğretmen ataması mülakatları ne zaman? 20 bin öğretmen ataması mülakatları nasıl olacak? Sözleşmeli öğretmen mülakat yeri sorgulama ekranı! ABD seçimleri ne zaman? ABD Başkanlık seçimi hangi tarihte? ABD Başkanlık seçiminde adaylar kim? Ters Yüz 3 ne zaman çıkacak? Inside Out (Ters Yüz) 3 ne zaman vizyona girecek, vizyon tarihi belli mi?
    Suriyelilere vergi muafiyeti mi var? Cumhurbaşkanlığından iddialara yanıt

    Suriyelilere vergi muafiyeti mi var? Cumhurbaşkanlığından iddialara yanıt

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title