Haberler

Türkiye'nin en genç ralli pilotu Can Alakoç, Litvanya Ralli Şampiyonası'nda şampiyon oldu

Güncelleme:

15 yaşındaki Can Alakoç, Litvanya Ralli Şampiyonası'nda gençler ve sınıf 4 şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti. Ay-yıldızlı genç rallici, 2023 Litvanya Ralli Şampiyonası'nda bir kez daha zirveye çıktı.

Türkiye'nin en genç ralli pilotu 15 yaşındaki Can Alakoç, Litvanya Ralli Şampiyonası'nı gençler ve sınıf 4 şampiyonu olarak tamamladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre 2008 doğumlu genç rallici Can Alakoç, hafta sonu Litvanya'da Ralli Utena'da büyük bir başarıya daha imza attı.

Rallinin ilk gününü gençler ve sınıf 4 birincisi olarak tamamlayan Can Alakoç, ikinci günü de özellikle son iki etapta yaptığı atakla, tecrübeli rakibinin 0.42 saniye önünde yine sınıf 4 birinciliğini kazandı.

Ay-yıldızlı genç rallici Can, bu sonuçla 2023 Litvanya Ralli Şampiyonası'nda gençler ve sınıf 4 şampiyonu oldu.

Geçen ay 2023 Baltık Ralli Şampiyonası'nda 19 sporcunun yer aldığı sınıf 3'te de birinci olan Can, 7-8 Ekim'de Estonya'da Saaremaa Ralli'de sezonun son yarışına çıkacak.

Kaynak: AA / Spor

Litvanya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title