Haberler

TFF Heyeti Depremzedeleri Ziyaret Etti

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF heyeti, 6 Şubat depremlerinin ardından düzenlenen 'Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası' kapsamında Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde yapılan konteyner kentleri ziyaret etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF heyeti, 6 Şubat depremlerinin ardından düzenlenen "Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası" kapsamında Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde yapılan konteyner kentleri ziyaret etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ziyarette Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Selçuk Şahin, 18 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Sabri Sarıoğlu, Genç Milli Takım Antrenörü Gökhan Gönül, eski milli oyuncu Hasan Kabze ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı.

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi, Türk futbol ailesinin depremzede vatandaşlara ilk günden itibaren destek olduğunu belirterek, "Deprem bölgesinde TFF personelimiz, kurduğumuz konteyner kentlerde sürekli vatandaşlarımızın yanında oldu. Biz de defalarca depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek onlarla hemhal olduk. Bugün de depremden etkilenen vatandaşlarımız için İslahiye ve Nurdağı'nda kurduğumuz konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımız ile bayramlaşmaya geldik. Yarın da Kahramanmaraş ve Adıyaman'da kurduğumuz konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Depremzedelere ilk gün gösterdiğimiz ilgi aynı şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Devletimizin ilgili tüm makamlarına teşekkür ederiz"

Başkan Büyükekşi, deprem bölgesine yardım eden tüm vatandaşlara teşekkür ederek, "Bizimle birlikte bölgeye gelerek konteyner kentlerde yaşayan çocuklarımıza moral veren, konteyner kentlerde kurduğumuz futbol sahalarında çocuklarla futbol oynayan milli futbolcularımız ve milli takım antrenörlerimize de teşekkür ederim. Depremzede çocuklarımızı milli takım formalarıyla yüzleri gülerken görmek hepimizi mutlu etti. Büyük afetin yaralarını hızla saran devletimizin ilgili tüm makamlarına teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

20 bini aşkın afetzedenin barınma ihtiyacı karşılandı

Ülkeyi etkileyen deprem felaketi sonrası TFF'nin organize ettiği "Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası" aracılığıyla toplanan bağışlar ve AFAD'ın koordinasyonuyla afetzedeler için 9 ayrı noktada 4 bin konteyner yapıldı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da kurulan bu konteyner kentlerde depremden etkilenen 20 bini aşkın kişinin barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçları karşılandı.

TFF Heyeti, vatandaşlarla bayramlaştı

İlk konteyner kent ziyaretini Gaziantep'te gerçekleştiren TFF heyeti, bugün önce İslahiye, ardından da Nurdağı ilçelerinde bulunan afetzedelerle bir araya geldi. Başkan Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, depremzedelerle sohbet ederek bayramlarını kutladı. TFF, ziyaret sırasında konteyner kentlerde yaşayan depremzede ailelere gıda çeki, alışveriş kartları, milli takım formaları, oyuncak, ayakkabı ve çeşitli spor malzemelerinden oluşan bayramlık hediyeler verdi.

Ayrıca Selçuk Şahin, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül ve Hasan Kabze, depremzede çocuklarla TFF tarafından konteyner kentlerin içine yaptırılan futbol sahasında maç yaptı.

TFF heyeti, yarın A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın da katılımıyla Kahramanmaraş ve Adıyaman'da bulunan konteyner kentleri ziyaret edecek.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi Omuz Omuza Gaziantep İslahiye Türkiye Nurdağı Futbol Spor Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title