Haberler

    Sadece Onun İçin Heyecanlandım"

    Eurosport'un yeni köşe yazarı ile tanıştınız mı? Yaşayan en büyük snooker oyuncularından Ronnie O'Sullivan bundan böyle Eurosport.com Türkiye'de.

    Eğer 6 dünya şampiyonluğum olmasaydı da iyi bir sezon geçirmiş olurdum

    "Ronnie O'Sullivan Dünya Şampiyonası birinci turunda Guild Hall'da Scott Donaldson ile karşılaşıyor. Burası 1993'te 17 yaşındayken en genç kupa alan oyuncu ünvanını aldığı yer."

    Preston bir snooker şehri


    Preston'a gelmekten her zaman mutlu olmuşumdur. Yıllarca ikinci en büyük turnuva olan Birleşik Krallık Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Burada çok fazla anım var. Guild Hall olağanüstü bir yer. Burada her zaman büyük turnuvalar olmalı çünkü burası oynayabileceğiniz en iyi snooker yeri.

    1993'te burada hayallerim gerçek olmuştu. Çünkü benim kahramanım olan Stephen Hendry ile oynuyordum. O sırada bir numara oydu hatta muhtemelen bu oyunu en iyi oynayan oydu. O yaşımda bu benim için adeta bir rüyaydı. Profesyonelliğimin henüz ikinci senesiydi ve bu durumda büyük bir turnuva kazanmak çok büyük bir başarıydı. Bu benim için her şeyin başladığı yerdi. Kendi kendime düşünüyorum: 21 yıl nereye gitti? Burada oynadığımda henüz 17 yaşımdaydım. Bunun üstüne geçirdiğim 21 yıl bana şu an yaşlı adam hissi veriyor. Bunların hepsi gerçekten eğlenceli yıllardı ve gerçekten keyif aldım. Hiçbir pişmanlığım yok. Sadece tekrardan en başa gitmek isterdim.

    Hendry'i mağlup ettikten sonra Richard ve Judy Show'a gittim. Sabah saatlerinin en büyük televizyon şovuydu. Bir anda kendimi programda oturmuş benim başarımı konuşurken buldum. Bu söyleşiyi yapmanın harika olacağını düşünüyordum. Benim için tamamen yeni bir deneyimdi. Daha sonrasında heyecanımı yendim. Benim için en önemli şey snookerdı. Onlara sadece gerçekten bilmek istedikleri şeyleri anlatıyordum. Ama snooker dışında bir şey sordukları zaman çok heyecanlanıyordum. Çünkü aklıma snookerdan başka bir şey gelmiyordu.

    Benim için daha da önemlisi başka turnuvalar da kazanmaktı. İngiltere Açık'ı bir kez daha kazanabilirdim. Ama işler biraz çığırından çıkmıştı. Muhtemelen kaçırdığım birkaç turnuvanın sebebi buydu. Belki bu birkaç yılımı boşa harcadığım için pişman olabilirim. Ama bazen hayat adına bir şeyler öğrenebilmek için bu tarz şeylerin de üstesinden gelmeniz gerekir.

    2005 Grand Prix'i


    Preston'da 2005 Grand Prix'inde finale kadar yükselirken istediğim sonuçları almakta zorlanmıyordum fakat çok iyi bir performans ortaya koyamıyordum. Ben sadece aldığı iyi sonuçlarla mutlu olan bir insan değilimdir. Aynı zamanda iyi bir performans ortaya koymak istiyordum. Bu yüzden bir moral düşüklüğü yaşadım. Yaşınız arttıkça her seferinde iyi oynayamayacağınızı düşünmeye başlıyorsunuz. Sadece oraya çıkmak ve oyununuzu oynamak zorundasınız. Eğer işler iyi giderse işte bu harika. Eğer gitmezse, bunu unutup bir sonraki oyun için yaralarınızı sarmak zorundasınız. Bugünlerde hala aynı duyguları yaşıyorum. Kolay topu kaçırdığımda yada işler kötü gittiğinde aynı tepkileri vermemeye çalışıyorum. Ben ertesi günü yaşamak için savaşmak zorunda olduğunu düşünen insanların arasındayım. Hayatın herhangi bir anında her şey tam tersine dönebilir. Buna her zaman hazır olmanız gerekir.

    Pratik yapmak her zaman sizi en iyi yapmaz


    Ben genellikle maçın önceki gecesi ve maça gitmeden hemen önce birer saat pratik yapayı tercih ediyorum. Gerçekten tüm antrenmanım bu kadar. Bu daha çok sizin kendi oyununuzu oynamanız ile alakalı. Muhtemelen ilk maçtan sonra kendi yolunuzu buluyorsunuz. Tabii ki koşmanız da gerekiyor. 2003 2004 sıralarında arkadaşımın zorlamasıyla koşmaya başlamıştım. Benim için iyi bir tecrübeydi. Çok eğleniyordum ve bana kattığı fiziksel gücün yanında stresten uzaklaşmam için çok yardımcı oluyordu.

    Dünya Şampiyonası'nı kazanamamak tüm sezonun kötü olduğunu göstermez


    Biliyorum ki Roger Federer ve Tiger Woods da bütün önemli turnuvalar için kendilerini fit ve hazır tutmaya çalışıyorlar fakat bütün turnuvaları domine etmeleri mümkün değil. Oyun, bir günlük bir oyun ve dolayısıyla bu çoğunlukla sizin nasıl uyandığınızla ve modunuzun nasıl olduğuyla alakalı. Zaman zaman iyi hissetmeyebilirsiniz ve işler sizin için yolunda gitmeyebilir. Herhangi bir turnuvada ya da herhangi bir maçta kötü bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bazen Dünya Şampiyonası'nı kazanamazsınız ama sezon boyunca iki ya da üç turnuva kazanırsınız. Dünya Şampiyonası'nı kazanamamanız kötü bir sezon geçirdiğinizi göstermez. Eğer bu sezon bir maç dahi kazanamasam bile geriye bakıp "iyi bir sezon geçirdim." diyebilirim.

    Benim için Dünya Şampiyonası'nı kazanmak her şey değil. Kazanmak harika olur ve kazanmak için her şeyimi vereceğim ama bu başarıyı isteyen çok fazla iyi snookercı var. Eğer günlerinde olurlarsa hepsi aşırı zorlu bir rakip olabiliyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Birleşik Krallık Eurosport Donaldson Türkiye Spor

    AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

    Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

    Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

    Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

    Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

    Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

    Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

    "Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title