Haberler

Konu: Süper Kupa! Ali Koç, TFF'yi bu kez İngiliz basınına şikayet etti

Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa maçıyla ilgili İngiliz basınına konuştu. Türkiye'nin futbol ortamındaki adaletsizliklerine ve hakemlerin cesaretsizliğine sert çıkan Koç, "Yıllar boyunca yetkili makamların bu durumu ele almasını bekledik. Ancak, bizi dehşete düşüren bir şekilde, yetkililer, karşı karşıya kaldığımız adaletsizliği çözmek yerine göz göre göre görmezden geldiler ve işler daha da kötüye gitti" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 Nisan Salı günü gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda İngiliz basınından The Athletic'e konuştu.

Fenerbahçe'de alınacak kararların öncesinde görüşleri sorulan Ali Koç, "Sizi temin ederim ki, bu dayanılmaz futbol iklimine karşı hiçbir şey yapmamak, dikkate alınmayacak tek seçenek olacaktır" dedi.

Ali Koç'un açıklamalarından satır başları;

Yüzyılın başından bu yana saha içinde ve dışında yaşanan bir dizi tuhaf, adaletsiz ve kabul edilemez olay, Türkiye'nin futbol ortamındaki konumumuzu yeniden düşünmemize neden oldu.

"HALİL UMUT MELER'İN CESARETİ YOKTU"

Hakem Halil Umut Meler'in maçı tatil etmek için birçok nedeni vardı ama bunu yapacak cesareti yoktu. Lisansı iptal edilmeli. Futbol federasyonu, bu vahim olayla ilgili kısa bir açıklamanın ötesinde hiçbir şey yapmadı. Bu açıklama, olayların ciddiyeti göz önüne alındığında tatmin edici değil ve alınacak herhangi bir önlemden de bahsedilmiyor.

"GÖRMEZDEN GELDİLER"

Saha içinde ve dışında Fenerbahçe'ye karşı haksızlık, ayrımcılık çok uzun zamandır devam ediyor ve öyle ya da böyle buna bir son verilmeli. Yıllar boyunca yetkili makamların bu durumu ele almasını bekledik. Ancak, bizi dehşete düşüren bir şekilde, yetkililer, karşı karşıya kaldığımız adaletsizliği çözmek yerine göz göre göre görmezden geldiler ve işler daha da kötüye gitti. Fenerbahçe'nin düşündüğü eylem sadece kulübümüz için değil, aynı zamanda Türk futbolunun geri kalanı için de adaleti sağlamayı amaçlıyor. Umarım, eylemlerimiz bir uyandırma çağrısı görevi görür ve oyunun yeniden dönüşümünde bir katalizör olur.

Fenerbahçe yönetimi, aşağıdaki 4 konuda üyelerden tam yetki almıştı;

  • Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak
  • Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak
  • Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek
  • Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

SÜPER KUPA'YA U19 İLE ÇIKIP, 2 SEZON TÜRKİYE KUPASI'NA KATILMAYACAKLAR

Sarı-lacivertlilerin Başkan Vekili Erol Bilecik, çarşamba günü yaptığı açıklamada ise Galatasaray ile Süper Kupa'da oynayacakları maça U19 takımıyla çıkacaklarını ve 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmayacaklarını duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Türkiye Ali Koç Futbol Futbol Spor Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500

Yorumlar (31)

Veysel null:

Adam yine kaybedeceğini anlayınca sağa sola saldırıp rezillik üstüne rezillik çıkarıyor. Gururuna yediremiyor kaybetmeyi. Protesto ettiği TFF bugüne kadar hep FB yi savundu oysaki buna rağmen yüzsüzce eleştiriyorlar. Halbuki Fenerbahçe ye en az 10-12 puan haksız bir şekilde hakemlerle kazandırdıkları için TFF nin gitmesini en çok isteyen asıl Galatasaray camiasıdır. TFF nin hakemleri adil olsaydı Galatasaray şu an şampiyonluğunu ilan etmişti bile

68
37
yanıtYanıtla
Veysel null:

Fenerbahçe nin kazandığı haksız pozisyonları haksız maçları anlatsam sabah olur bunlar sadece su an aklıma gelenler idi aklıma gelmeyenleri de söylersem sabaha kadar anlatırım herhalde

yanıt40
yanıt25
Alpaslan Çelik:

KARDEŞ AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKAR SÖYLEDİĞİN ŞEYLERİN HİÇBİR DAYANAĞI YOK TFF Yİ İSTEMEYEN FENERBAHÇE AZICIK İNSANDA İNSAF OLUR AMA NERDE SİZDE O VİCDAN AKLINIZIN ÖNÜNE GEÇMİŞ DÜŞMANLIĞINIZ.

yanıt7
yanıt20
Mia:

İşin tuhaf kısmı bazı fenerlilerin bu söylemlere inanıp koşulsuz biat etmesi aklım almıyor

yanıt2
yanıt1
mahmut süt:

TC düşmanı bu zat önce vatan

66
32
yanıtYanıtla
Alpaslan Çelik:

Hadi ordan hemen yargı dağıtıyosun kaç kişi ekmek yiyor bu adamın fabrikaların da sordun mu hiç çalışanlarına hakkını vermediğini çaldığını çırptığını duyamazsın ama azıcık kalbin olsa neyseeee kötü söz söylemeyim. SAÇMA sapan yorum yapıp insanların hakkına giriyorsunuz.

yanıt4
yanıt18
MHSN SRC :

Çok konuşan çok yalan söyler.

73
24
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

bu adam işbirlikçi. zulüm 1453 te başladı diyen gezi hainlerine otellerini bedava açana başka bişey demem.

62
19
yanıtYanıtla
Alpaslan Çelik:

ALLAH ALLAH BU YORUM DA YANLIŞ. İNSAN OLMAK DA MI SUÇ OLDU . DÜŞMANLIĞINIZIN SEBEBİNİ AÇIK ETMENİZ İYİ OLDU.

yanıt1
yanıt11
Oliver:

Herif bildiği her dilde ağlıyor şaka gibi

44
14
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title