Haberler

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu Maçına Çıkacak

Güncelleme:

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Litvanya temsilcisi Zalgiris ile karşılaşacak. Galatasaray bu maçla birlikte Avrupa kupaları tarihinde ilk kez Litvanya takımıyla oynayacak.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, 2023-2024 sezonunun ilk resmi maçına Avrupa kupalarında çıkacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın Vilniaus LFF Stadı'nda TSİ 19.00'da Litvanya ekibi Zalgiris ile karşılaşacak. Mücadelenin rövanşı 2 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak. Zalgiris ise 1. Ön Eleme Turu'nda Kuzey Makedonya temsilcisi Struga'yı 0-0 ve 2-1'lik skorlarla geçti.

Avrupa kupalarında 303. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 302 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 106 kez sahadan galip ayrılırken, 115 kez de rakiplerine mağlup oldu. 81 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Geride kalan müsabakalarda Cimbom rakip fileleri 401 kez havalandırırken, kalesinde ise 448 gol gördü.

Galatasaray bu maçla birlikte Avrupa kupaları tarihinde ilk kez Litvanya takımıyla oynayacak.

Zalgiris, Litvanya Ligi'nde 9 maçtır yenilmiyor

Zalgiris, Litvanya Ligi'nde geride kalan haftalarda maç fazlasıyla ilk sırada bulunuyor. Litvanya takımı bu süreçte 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar 44 kez gol sevinci yaşarken, 15 kez de kalesinde gördü. Litvanya Ligi'nde 9 maçtır (7 galibiyet, 2 beraberlik) yenilmeyen Zalgiris son olarak evinde mücadele ettiği Suduva'yı 4-0 mağlup etti.

Zalgiris müsabakalarını 5 bin kişi kapasiteli ve sentetik çim olan Vilniaus LFF Stadı'nda oynuyor.

Galatasaray'da Hull City ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan ve tedavisi devam eden Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira oynayamayacak.

Luis Godinho düdük çalacak

Zalgiris - Galatasaray maçını Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Luis Godinho yönetecek. Godinho'nun yardımcılarını Rui Teixeira ile Pedro Almeida yapacak. Maçın dördüncü hakemi de Ricardo Baixinho olacak. VAR'da da Tiago Martins görev yapacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray Litvanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title