Haberler

Galatasaray Avrupa Kupalarında 14 Maça Çıktı

Güncelleme:

Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 14 karşılaşmaya çıktı ve 7 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi'nde grupları 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 14 karşılaşmaya çıktı ve 7 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanşında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Çekya ekibi Sparta Prag'a 4-1 mağlup oldu. İlk maçta İstanbul'da rakibini 3-2 mağlup etmesine rağmen sarı-kırmızılılar, bu sonuçla Avrupa defterini kapadı.

Şampiyonlar Ligi elemelerinden başladı

Süper Lig'de 2022-2023 sezonun şampiyon tamamlayan Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinden başladı. Sarı-kırmızılılar, 2. turda Litvanya ekibi Zalgiris Vilnius ile karşılaştı ve 1-0 ve 2-2'lik skorlarla tur atladı. Sarı-kırmızılılar 3. turda Sloven temsilcisi Olimpija Ljubljana ile eşleşti. Aslan bu turda da 3-0 ve 1-0'lık skorlarla rakibini geçerek play-off turuna kaldı. Cimbom, play-off turunda ise Norveç takımı Molde'yi 3-2 ve 2-1'lik skorla eleyerek adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Grupları 3. sırada tamamladı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşti. Sarı-kırmızılılar bu zorlu grupta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan topladı. Grubu 3. sırada tamamlayan Aslan, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etti.

Manchester United'ı deplasmanda ilk kez yendi

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gruplarında tek galibiyetini deplasmanda Manchester United karşısında 3-2'lik skorla elde etti ve tarihinde ilk kez rakibini İngiltere'de mağlup etti. Sarı-kırmızılılar grupta diğer puanlarını Manchester ve Kopenhag ile evinde berabere kalarak aldı.

14 maçta 7 galibiyet

Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarında toplam 14 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 6, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 ve UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 olmak üzere oynadığı bu müsabakalarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

26 gol, 14 farklı futbolcudan geldi

Galatasaray, 2023-2024 sezonunda Avrupa'da oynadığı karşılaşmalarda rakip fileleri 26 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılarda bu goller 14 farklı futbolcudan geldi. Bu maçlarda en golcü futbolcu 6 golle Mauro Icardi oldu. Takımda Kerem Aktürkoğlu ile Dries Mertens 3'er, Abdülkerim Bardakcı, Halil Dervişoğlu ve Hakim Ziyech 2'şer, Tete, Sergio Oliveira, Angelino, Fredrik Midtsjö, Wilfired Zaha, Cedric Bakambu, Kerem Demirbay ve Sacha Boey da 1'er gol kaydetti.

Sarı-kırmızılılar söz konusu maçlarda kalesinde ise 24 gol gördü.

3 kırmızı kart gördü

Galatasaray oynadığı 14 müsabakanın 3'ünü 10 kişi tamamladı. Sarı-kırmızılılarda Olimpija Ljubljana maçında Lucas Torreira, İstanbul'daki Sparta Prag karşılaşmasında Victor Nelsson ve deplasmandaki Prag müsabakasında da Kaan Ayhan kırmızı kart gördü.

Bayern Münih maçında seyirci rekoru

Galatasaray - Bayern Münih arasında Rams Park'ta oynanan müsabakada seyirci rekoru kırıldı. Mücadeleyi stadyumda toplam 51 bin 792 seyirci izledi. Bu sarı-kırmızılıların evindeki en çok seyircili karşılaşma oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Spor Güncel Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title