Haberler

Düzce'de Tarihi İpek Yolu Trail Koşusu için hazırlıklar sürüyor

Güncelleme:

Düzce'de yapılacak olan Tarihi İpek Yolu Trail Koşusu için Vali Cevdet Atay başkanlığında toplantı yapıldı. Koşu 10 Haziran'da gerçekleştirilecek ve Düzce'nin tarihi tüm Türkiye'ye tanıtılacak.

DÜZCE(İHA) – Düzce'de 10 Haziran'da yapılacak olan tarihin doğa ile bütünleşmesine şahitlik olunacak Tarihi İpek Yolu Trail Koşusu için Vali Cevdet Atay başkanlığında toplantı yapıldı.

Düzce Valiliği, Düzce ve Çilimli Belediyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi ve Atletizm Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Tarihi İpek Yolu Trail Koşusu için hazırlıklarını sürdürüyor. 10 Haziran'da gerçekleştirilecek etkinlikle Düzce'nin tarihi tüm Türkiye'ye tanıtılacak. Koşucular adeta tarihin doğa ile bütünleşmesine şahit olacak.

İpekyolu koşusu 20 kilometre, su kemeri koşusu 13 kilometre ve atlı kapı koşusu 5 kilometre olacak. İpekyolu ve su kemeri koşuları 18 – 34 normal ve 35-39\40-44\45+ olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Atlı kapı koşusuna ise sadece 2005-2006-2007-2008 doğumlu sporcular katılabilecek.

Atlı Kapı koşusunda koşucular Prusias Ad Hypium Antik Kentin giriş kapısı olan Atlı Kapıdan başlayarak, Konuralp trekking güzergahına bağlanacak. Doğa ile dans eşliğinde geçecek olan koşu Roma Köprüsüne bağlanarak, Antik Tiyatro önünde son bulacak.

Su kemeri koşusunda koşucular Prusias Ad Hypium antik kentin giriş kapısı olan Atlı Kapıdan başlayarak, Konuralp trekking güzergahına bağlanacaklar. Ketenciler Köyü'nden geçerek Kemerkasım Köyü'ne ulaşacak olan sporcular, M.S. 3. Yüzyılda yapılan Su Kemerlerinin tarihi dokusunda kendilerini bulacaklar. 10. kilometrede Düzce Üniversitesine bağlanacak olan yarış, Antik Tiyatro önünde son bulacak.

Antik Tiyatro koşusunda koşucular Prusias Ad Hypium antik kentin giriş kapısı olan Atlı Kapıdan başlayarak, Konuralp trekking güzergahına bağlanacaklar. Kısa bir karayolu bağlantısının ardından Çilimli güzergahına sapacak olan yol, Konur Alp Gazi'nin Bizans ile yaptığı savaş meydanı olan Uzunca Bel'i (Çilimli) de içine alacak bir parkur olacak. Dönüş güzergahında Roma Köprüsünden geçilerek, yarış Antik Tiyatro önünde son bulacak.

Yarışlara son başvuru tarihi 7 Haziran olarak belirlendi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İpek Yolu Türkiye Düzce Spor Haberler

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! YKS 2024 Sosyal Bilimler çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Sosyal Bilimler SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Türk Dili ve Edebiyatı çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Türk Dili ve Edebiyatı SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Fen Bilimleri çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Fen Bilimleri SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Matematik çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Matematik SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? AYT SINAV YORUMLARI 2024: AYT sınavı zor muydu, kolay mıydı? YDT sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? YDT sınavı başladı mı, ne zaman başlıyor/bitiyor? AYT bitti mi? AYT sınavı sona erdi mi? AYT sınavı ne zaman bitecek? YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır?
Ortalık yangın yeri! Dursun Özbek, Ali Koç ve Aziz Yıldırım'a demediğini bırakmadı

Ortalık yangın yeri! Dursun Özbek, Ali Koç ve Aziz Yıldırım'a demediğini bırakmadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title