Haberler

"Büyük Adımlar Paneli"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Büyük Adımlar Paneli"nde engelli sporcular yaşadıklarını anlattılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Büyük Adımlar Paneli"nde engelli sporcular yaşadıklarını anlattılar.

Bakanlık konferans salonunda düzenlenen panele, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Basri Hakan Hakyemez, milli sporcular, Türkiye Beyazay Derneği üyeleriyle öğrenciler katıldı.

Programı nedeniyle panele katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın mesajı barkovizyon gösterimiyle aktarıldı.

Türkiye için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirten Kılıç, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Adımlar Projesi ile spor camiasında tanınan isimleri sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Sizin adımlarınız bizim için büyük adımlar. Bu adımları sıklaştırın ve hızlandırın. Geleceğin güçlü Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir. Güçlü yarınlarda beraber olmaya devam edeceğiz. Güçlü yarınlarda kol kola yürümeye devam edeceğiz."

-Engelli sporcular-

İşitme engelli milli güreşçi İlhan Çıtak, panelde yaptığı konuşmada, örnek bir sporcu olduğu için gurur duyduğunu belirterek, "Başarılarımdan dolayı örnek bir sporcu oldum. Küçükken geçirdiğim bir kaza sonucu işitme kaybı yaşadım. Babamın teşvikiyle spora başladım. İşitme kaybımdan kaynaklanan dezavantajı, avantaja döndürdüm. 12 yıldır hiç yenilmedim" diye konuştu.

Engelli milli halterci Nazmiye Muslu ise "Aslında işin başında çok fazla severek halter yapmadım. Ailem beni gönderdi. 8 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Olimpiyatlarda madalya almayı hedeflemiştim, bunu da başardım" şeklinde konuştu.

Milli masa tenisçi Neslihan Kavas ise rastlantı sonucu sporla tanıştığını anlatarak, "Erkeklerle futbol oynuyordum. Orada futbol oynarken bizi izleyen bir antrenör, beni masa tenisine yönlendirdi. Başarımın sırrı çalışmak. Emek olmadan, yemek olmuyor" dedi.

Milli golbol oyuncusu Hüseyin Alkan da 18 yaşında gözlerini kaybettiğine ifade ederek, şunları söyledi:

"O andan itibaren benim için hayat yeniden başladı. Golbol fiziğin öne çıktığı bir spor dalı. İlk önce eğitim. Engellileri dört duvar arasından çıkarmalıyız. Biz her şeyi işitsel yapıyoruz. Paralimpik oyunlarında üzerimize düşeni yaptık. Kimse engellinin arkasına sığınmamalı."

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakyemez ise panel sonrası yaptığı konuşmada, dile getirilen sorunları bildiklerini anlatarak, "Zannetmeyin ki bizler bu sorunları bilmiyoruz. Bunların hepsinden haberimiz var. Gece ve gündüz çalışarak, bu sorunları çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Otistik Buğra Çankır'ın konser verdiği panelde yapılan konuşmalar, işaret diline çevrildi. - ANKARA

Kaynak: AA / Spor
title
Close