Haberler

Arena'da Dev Maç

Spor Toto Süper Lig'in 22. Haftasında bu akşam oynanacak derbide Beşiktaş’ı ağırlayan Galatasaray, geride kalan haftada rakibine kaptırdığı ikinci sıraya yeniden yükselme hedefiyle sahada olacak.

Beşiktaş davaları askıya aldı

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak çok önemli 2 puan yitiren ve ikinci sıradaki yerini Beşiktaş'a kaptıran sarı-kırmızılılar, bu hafta alacakları galibiyetle 2. sıraya yükselmeyi hedefliyor.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak dev maçı, kariyerinde 16. derbisine çıkacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi olarak Süleyman Özay, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev yapacak.

Derbide Galatasaray üstün

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam yapacakları yılın ilk derbisiyle birlikte 334. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 90 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 333 maçın 117'sini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 471 golüne, siyah-beyazlılar 441 golle karşılık verdi.

Tolga Zengin galibiyet istiyor

Beşiktaş 7 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı.

Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı.

Aslan evinde kaybetmedi

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da ligde hiç yenilmedi.

Türk Telekom Arena'da oynadığı 10 lig maçının 8'ini kazanan sarı-kırmızılılar, 2 kez ise rakipleriyle yenişemedi.

Galatasaray,  teknik direktör Roberto Mancini'nin göreve başlamasının ardından ise sahasında yaptığı tüm lig maçlarını kazanarak 7 müsabakada da rakiplerine şans tanımadı.

"Sakın saldırmayın"

Son maç yarıda kaldı

Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki maç yarıda kalmıştı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın evsahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90 artı 2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.

Mancini'den sürpriz gelebilir

MP Antalyaspor maçında yabancı kontenjanı nedeniyle İzet Hajroviç'i kadroya almayan Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini'nin hafta içinde Chelsea ile oynanacak maçı düşünerek Didier Drogba'yı Beşiktaş karşısında dinlendirme ve derbiye Burak-Umut ikilisiyle başlama ihtimali bulunuyor. İtalyan teknik adamın stoperde Chedjou'yu oynatmayıp Semih, Ceyhun ve Hakan üçlüsüyle maça başlaması durumunda Drogba tribüne çıksa dahi İzet Hajroviç; Muslera, Telles, Melo ve Sneijder ile birlikte sahada olabilecek. Maç kadrosuna Ontivero ve Burdisso'yu almayan Mancini takımı 20 kişiliyle kampa soktu. Tribüne çıkacak diğer iki yabancı maç saatinde belli olacak. Drogba, Chedjou, Eboue ve İzet Hajroviç'ten ikisinin tribüne çıkacak.

Beşiktaş'ta Ersan yok Dany var

Bursaspor maçında doğrudan gördüğü kırmızı kartla oyundan atılan Ersan Gülüm, PFDK tarafından 2 maçla cezalandırılmıştı. Ersan bu nedenle derbide forma giyemezken, Ersan'ın yerine stoperde Dany'in oynaması bekleniyor. Bilic sağ bekteyse cezası biten Serdar'ın yerine sürpriz bir hamleyle Necip Uysal'ı oynatabilir. Siyah beyazlılarda sakatlığı bulunan ancak son antrenmanda takımla çalışan Oğuzhan Özyakup'un durumu maç saatinde netleşecek.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Semih, Ceyhun, Hakan, Telles, Sabri (Eboue), Melo, Sneijder, Selçuk, Burak, Drogba (Umut)

Beşiktaş: Tolga, Motta, Dany, Franco, Necip (Serdar), Olcay, Hutchinson, Fernandes (Oğuzhan), Veli, Gökhan, Almeida

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Galatasaray Beşiktaş Spor

Cansız bedeni 19 gün sonra bulunan Narin'in kopuk bacağının sırrı çözüldü

Narin'in kopuk bacağının sırrı çözüldü

Kadın yardımcısının odasına zorla giren okul müdürü açığa alındı

Zorba müdürün bileti kesildi

Paranın patronu TBMM'de vekillere sunum yapacak! İşte öne çıkan 2 başlık

Paranın patronu Meclis'e çıkarma yapıyor! İşte gündeme getireceği 2 konu

Hizbullah'a yönelik siber saldırının altından CEO Cristiana çıktı

MOSSAD hazırladı, Cristiana adım adım uyguladı

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });