Haberler

Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları temalı ayakkabı kampanyasından Filistin yanlısı model Bella Hadid'i çıkardı, karar İsrail'in tepkisi sonrası alındı

Güncelleme:

Alman spor giyim markası Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları'nı anımsatan retro ayakkabılar için düzenlediği reklam kampanyasından, Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen model Bella Hadid'i çıkardı. Bu karar, yaşanan tepkiler sonrasında alındı. Hadid, Gazze'deki çatışma başladığından beri Filistin haklarını savunmasıyla dikkat çekiyor. Adidas, yaptığı açıklamada neden olduğu rahatsızlık için özür diledi ve kampanyayı diğer modellerle sürdüreceğini açıkladı.

Alman spor giyim markası Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları'nı anımsatan retro ayakkabılar için düzenlediği reklam kampanyasından, Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen model Bella Hadid'i çıkardı. Bu karar, yaşanan tepkiler sonrasında alındı.

1972 Münih Olimpiyatları, Filistinli bir örgütün 11 İsrailli sporcuyu rehin alıp öldürmesiyle tarihe geçmişti. Adidas'ın bu olimpiyatları anımsatan SL72 ayakkabısını yeniden piyasaya sürmesi ve Filistin kökenli Hadid'i kampanyanın yüzü yapması tepkilere neden oldu.

27 yaşındaki Hadid, Gazze'deki çatışma başladığından beri Filistin haklarını savunmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu tutumu, özellikle İsrail yanlısı gruplardan eleştiri alıyor.

Adidas, yaptığı açıklamada kampanyayı gözden geçireceğini ve neden olduğu rahatsızlık için özür dilediğini belirtti. Şirket, "Sporun dünya çapında birleştirici bir güç olduğuna inanıyoruz ve çeşitliliği savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Almanya'daki İsrail Büyükelçiliği, Hadid'in seçilmesini sert bir dille eleştirdi. İsrail'in Almanya Büyükelçisi Ron Prosor, "1972'deki terör, Almanların ve İsraillilerin ortak hafızasına kazınmıştır" açıklamasını yaptı.

Amerikan Yahudi Komitesi de Hadid'in seçilmesini "büyük bir hata" olarak nitelendirdi.

Adidas, kampanyayı diğer modellerle sürdüreceğini açıkladı. Hadid'in görselleri sosyal medyadan kaldırılırken, diğer ünlülerin fotoğrafları yayında kaldı.

Bu olay, Gazze'deki çatışmanın spor ve moda dünyasına yansıması olarak görülüyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, dünya çapında protestolara ve ateşkes çağrılarına neden oluyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Spor

Bella Hadid Bella Hadid Filistin Magazin 3-sayfa İsrail Adidas Adidas Münih Gazze Dünya Spor Moda

Macron iki ayın sonunda kararını verdi! İşte Fransa'nın yeni başbakanı

Macron iki ayın sonunda kararını verdi! İşte Fransa'nın yeni başbakanı

İstanbul'da 'okul saati' kararı! Pazartesi bu saatler arasında eğitim-öğretim yapılacak

Pazartesi günü İstanbul'da okulların açılış ve kapanış saatleri değişti

Gerilim tırmanıyor! İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a: Ben yargıya değil sana parmak salladım

"Ben o parmağı sana salladım"

Karısını taciz ettikleri adamı dövüp bıçaklamışlardı! Olaya ilişkin yeni görüntüler çıktı

Börekçideki kavganın yeni görüntüleri: Seni deşerim

500

Yorumlar (5)

Perwer:

Bizi ilgilendiriyor mu?

3
29
yanıtYanıtla
Perwer:

Bizi ilgilendiriyor mu derken, ekonomik açıdan zaten bu markanın ürünlerini alamıyoruz. Alabilen üst gelir grubunun da Filistin diye bir derdi yok. Bunu anlatmaya çalıştım. Anlayan anlar

yanıt18
yanıt2
Hüseyin KARA:

Almadığımız,boykot ettiğimiz marka ile alakalı şeyler bizi ilgilendirmez. Hadid bu marka ile çekim yapması yanlış zaten

12
2
yanıtYanıtla
Sedat Macit:

artık âdi şeyler giymem .

7
0
yanıtYanıtla
ozgur ozturk:

Dünyadaki 2 milyar musluman nüfusu Adidas’ı boykot etse bak bakalim Adidas yahudileri dinliyormu!!! Ama nerde dünyadaki 50 milyon bile olmayan yahudi cemaati dünyaya hükmediyor..Adamlara helal olsun.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title