Haberler

Son Dakika: İstanbul'da bir müze daha cami oldu! Kariye Camii ibadete açılıyor

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul'da Ayasofya'nın cami olmasının ardından, müze olarak kullanılan Kariye Camii de Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile ibadete açılıyor.

İstanbul'un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verildi.

DİYANET'E DEVREDİLDİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, Kariye Camii'nin müze ve müze deposu olarak kullanılmasına yönelik 1945 yılına ait Bakanlar Kurulu kararının Danıştay 19'uncu Dairesi kararı ile iptal edilmesi üzerine Kariye Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verildi.

6'NCI YÜZYILDA YAPILDI

6'ncı yüzyılda Kariye Kilisesi olarak inşa edilen bina, İstanbul'un fethinden sonra 1511 yılında Sultan II. Bayezid'in sadrazamlarından olan Atik Ali Paşa tarafından camiye çevrilerek 'Atik Ali Paşa Camii' veya 'Kariye Camii' olarak anılmaya başladı.

Son Dakika: İstanbul'daki Kariye Camisi'nin ibadete açılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler Son Dakika

Ankara'da tarihi takas! 3'ü ABD, 8'i Rus 26 kişi ülkelerine teslim edildi

Ankara'da tarihi takas! 3'ü ABD, 8'i Rus 26 kişi ülkelerine teslim edildi

İsrail basınından çarpıcı analiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çekindikleri için Haniye'yi Tahran'da öldürdüler

İsrail basınından çarpıcı analiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çekindikleri için Haniye'yi Tahran'da öldürdüler

Olimpiyatlarda 'trans' boksör tartışması! Imane Khelif'in rakibi 46. saniyede gözyaşlarıyla sahadan çekildi

Olimpiyatlarda "trans" boksör tartışması! Imane Khelif'in rakibi 46. saniyede gözyaşlarıyla sahadan çekildi

Bakmadan Geçme

MasterChef 18. yarışmacı kim oldu? 1 Ağustos ana kadroya kim girdi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? Gemlik, Karacabey, Kestel 1-2 Ağustos 2024 Bursa su kesintisi listesi! Tatlı Vatan filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Tatlı Vatan filmi ne zaman, nerede çekildi? Tatlı Vatan filmi gerçek mi? Sörf nedir, nasıl yapılır? Sörf nerede yapılır? Sörf çeşitleri nelerdir? Ölüm Gecesi filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Ölüm Gecesi filmi ne zaman, nerede çekildi? Ölüm Gecesi filmi gerçek mi? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Kalecik, Şereflikoçhisar, Akyurt 1-2 Ağustos 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aranan Adam filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Aranan Adam filmi ne zaman, nerede çekildi? Aranan Adam filmi gerçek mi? Evde soğuk kahve nasıl yapılır? Pratik soğuk kahve tarifi! 2 Ağustos 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 2 Ağustos başak, oğlak, boğa burcu yorumu Koruyucu filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Koruyucu filmi ne zaman, nerede çekildi? Koruyucu filmi gerçek mi? Yükselen burç nedir, nasıl bulunur? Yükselen burç neye göre, nasıl hesaplanır? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Ağustos günün maçları nereden izlenir? Atatürk çiçeğinin anlamı nedir, hikayesi ne? Atatürk çiçeği evde nereye konulmalı, neyi ifade eder? 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Özel sektör tatil mi? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir?
Yüzlerce kadın, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan hamile kalmak için sıraya girdi

Yüzlerce kadın, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan hamile kalmak için sıraya girdi

500

Yorumlar (168)

mert:

dertleri cami falan açmak değil esasen, çünkü öle olsa idi eğer sayın cumhurbaşkanı daha geçen sene ibb seçimi mitinginde -önce sultanahmeti doldurun da ondan sonra ayasofyaya bakarız gibi bi tavır sergilemezdi. asıl dertleri masum dindar ve milliyetçi halkı nasıl kandırırız bikez daha. . .

49
41
yanıtYanıtla
kara:

vatan haini dolu ortalık allah bildiğgibi yapsın fitneciler

yanıt12
yanıt2
Cengo:

O mantıkta olsaydık ibb seçiminden önce açardık.

yanıt14
yanıt8
ASİL:

Sen dindar olanı saf mı sandın. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kararları alırken etrafında yüzlerce danışman ile istişare edilerek kararlar alınır. Oradan boş boş konuşma.

yanıt9
yanıt4
mert:

elhamdülillah müslümanım ve vatanımı da seviyorum. yalandan yere neyi tartışıyoruz ki POLİTİKA demek zaten yalancılık demek. bi avuç insan yıllardır vatan millet din kitap peygamber diyerek ülkeyi sömürüyo milyarlarca lira kazanıyo bizde hala asgari ücret 2300 lira. kendinize gelin beyler

yanıt8
yanıt8
sadece insan:

Cumhurbaşkanı seni ve senin gibi batı dünyasını kudurtmak için yapıyor ve anlaşılan bu durumdan rahatsız olmayan düşmanımız yok. . bütün düşmanlar hırsından saldıracak yer arıyor. . ayrıca show ve oy için olsa Kariye Camii bu kadar sessiz bir şekilde değilde törenle açılırdı ama kime ne anlatacağız sizlerde içimizdeki onlarsınız, ülkesinde olup biteni satılmış gibi izleyen joe Biden ortaklığı yapan onlar, yazıklar olsun sizin gibi yetişmiş kör sağır nesle. . .

yanıt8
yanıt4
MERT''E CVP:

Kudurun chp''nin dinsiz imansız putseverleri doğruya siz camiye gitmezsiniz açılan her cami size dokunur neyse sizde gidin içinde oynuyacağınız yerler açın .

yanıt7
yanıt3
mert:

karınca beyinliler lütfen yorum yapmasın, onlar a haber izlemeye devam etsin

yanıt4
yanıt3
kara:

helal olsun cumhur başkanım allah sizi var etsin bu ülkenin başından eksik etmesin haçlılara yunanlara ve onlarun içimizdeki uzantılarına fırsat vermesin allah.

35
22
yanıtYanıtla
mert gerçekten mert ol adam ol:

mert misin namert misin bilemem ama bu caminin açılışındaki show kısmı neresinde cumhurbaşkanlığı kararname yayınlamış bu olağan bir şey MİT mi açıcak kim açıcak havai fişekler falan mı patlatıldı gayet normal bir şekilde karar alınmış müze yapılma karar tarihine dikkat edersen demokrasinin en güzel zamanlarında 1945 lerde isminin hiç yakışmadığı hitler aşığı bıyığındanda belli zaten inönü zamanında yapılmış ne kadar manidardırki hepte camileri müze yapma derdindeler ayasofya örneği gibi

yanıt9
yanıt1
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title