Haberler

Makaron nedir? Makaron tarifi! Makaron nasıl yapılır? Makaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Güncelleme:

Makaron son yıllarda birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Farklı renkleri ve çeşitleri olan makaron nedir? Sorusunu birçok kişi merak etmekte. Peki Makaron nedir? Makaron tarifi! Makaron nasıl yapılır? Makaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makaron nedir? Sorusu son zamanlarda çok sık duymaya başladığımız kelimeler arasında yer alıyor. Peki birçok insan tarafından merak edilen kelimeler arasında yer alan makaron ne demek? Makaron nedir? Makaron tarifi! Makaron nasıl yapılır? Makaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

MAKARON NEDİR?

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında ve televizyonda adını sıkça duymaya başladığımız tatlılardan bir tanesi olan makaron insanlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Makaron, Fransız mutfağına özgü, dünyanın birçok ülkesine yayılmış beze. Arası fındık, ceviz, badem, gül yaprağı gibi farklı malzemelerden yapılmış krema ile dolu, şeker ve yumurta akı ile hazırlanan beze şekline sahip olan bir tatlıdır.

MAKARON TARİFİ

Makaron yapmak için gerekli malzemelere ve tarifler, makaron yapmak isteyenler tarafından sıkça aratılanlar arasında yer alıyor. İşte en güzel makaronu yapabilmeniz için makaron tarifi ve gerekli malzemeler listesi.

MAKARON YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

Makaron yapmak için gerekli malzemelere aşağıda yer alan listeden ulaşabilirsiniz.

Makaron tarifi için gerekli malzemeler

  • 125 gr pudra şekeri
  • 90 gr yumurta akı
  • Bir fiske tuz
  • Kahve ve çikolata özütü
  • Gıda boyası
  • 80 gr toz şeker
  • 125 gr badem unu

Krema için gerekli malzemeler

  • 100 gr çiğ krema
  • 165 gr bitter çikolata
  • İnstant kahve (isterseniz tercihe bağlı olarak da kahve özütü de kullanabilirsiniz.)

Makaron nedir? Makaron tarifi! Makaron nasıl yapılır? Makaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

MAKARON NASIL YAPILIR?

Makaron yapımı için öncelikle kremasını hazırlayarak başlayabilirsiniz. Çiğ kremayı ve çikolatayı benmari yöntemiyle erittikten sonra kenara alıp, ılınmasını bekleyin. Ardından özütleri veya instant kahveyi ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince bir sıkma torbasına alıp biraz dinlenmeye bırakın. Daha sonra, yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirine karıştırmadan dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurtanın aklarını uygun bir kaba alıp içerisine bir tutam tuz ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Yumurta aklarını çırpmaya devam ederken birer yemek kaşığı olacak şekilde yavaş yavaş tüm toz şekeri ekleyin.

Yaklaşık 5 dakika kadar yumurta aklarınızı çırpmaya devam edin. Daha sonra pudra şekerini ve badem ununu bir robottan geçirerek iyice karıştırın. Bu harcı eleyerek yumurta aklarınızın üzerine alın ve çok deforme etmeden alttan üste katlayarak iyice karıştırın ve eşit şekilde iki ayrı kaba alın. Birisine çikolata özütü, diğerine kahve özütü ve dilediğiniz renkte gıda boyanızı ekleyin. Son kez yavaşça karıştırıp düz başlıklı bir sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla sıkın.

Hazır olan makaron kabuklarını serin bir yere alıp yaklaşık 25-30 dakika üzeri kuruyana kadar bekletin. Kabuklar hazır olduğunda elinizle hafifçe dokunduğunuzda elinize bulaşmamalı. Kuruyan makaron kabuklarını 160 derecelik fırında yaklaşık 16-17 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız makaron kabuklarını iyice soğutun. Ardından çikolatalı makaron kabuklarınıza hazır olan kremadan ortası boş kalacak şekilde sıkın ve ortasına da karamel sıkın. Kahveli makaron kabuklarınıza ise yalnızca çikolata kreması sıkın. Diğer kabuğu üzerine kapatın ve bütün makaronlarınızı bu şekilde hazırlayın. Buzdolabında en az yarım saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Makaron Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title