Haberler

AK Parti'den istifa eden Beşir Atalay kimdir?

Beşir Atalay'ın, Ali Babacan'ın Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile kuracağı yeni partide yer almak için istifa ettiği iddia ediliyor. Peki, Beşir Atalay kimdir, nereli? İşte, Beşir Atalay istifa haberi ile ilgili ayrıntılar…

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay 3 kritik isimle birlikte AK Parti'ye istifasını verdi. Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide görev alacağı öne sürülen Atalay'ın hayatı araştırılıyor. Beşir Atalay kaç yaşında? Beşir Atalay şu anki görevi nedir?

BEŞİR ATALAY KİMDİR?

Siyasetçi, 1 Nisan 1947 tarihinde Kırıkkale, Keskin ilçesi Armutlu köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha olan Atalay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.

UNESCO'DA GÖREV ALDI

Beşir Atalay, ABD Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. 1983'te sosyoloji doçenti oldu. DPT'de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 1992'de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesinde Öğretim Üyeliği, UNESCO'da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Koordinatörü olarak çalıştı.

KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

AK Partili Atalay, 22 ve 23. dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı yaptı. Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Milletvekili seçildi. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu 62.Hükümette görev aldı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Beşir Atalay Ali Babacan AK Parti Gündem Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title