Haberler

2022'nin en çok konuşulan isimlerinden Halil Posbıyık kimdir? Halil Posbıyık hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 7.875 haber kaynağında 788.301 adet haber yapılan Halil Posbıyık, toplamda 1.014.854.123 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı. Peki, Halil Posbıyık kimdir. İşte, Halil Posbıyık hayatı ve biyografisi

İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre'nin 2022 değerlendirme raporunda Halil Posbıyık, 2022'nin hakkında en fazla haber yapılan ve en çok okunmaya sahip olan kişileri arasında yer aldı. Vatandaşların da hakkında bilgiler araştırdığı Halil Posbıyık hakkında 7.875 haber kaynağında 788.301 adet haber yer alırken 2022'de toplam 1.014.854.123ziyaretçiye ulaştı. Meraklı soruların odağı haline gelen Halil Posbıyık hakkında merak edilen Halil Posbıyık kimdir, kaç yaşında, nereli ve merak edilen diğer soruların yanıtlarını mercek altına alıyoruz.

HALİL POSBIYIK KİMDİR?

Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi'de Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya atıldı. 1974-1994 yılları arasında, mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında hizmet verdi.

Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı.

1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği kurucu başkanı olarak görev yapan Posbıyık, 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde, 3. kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Türkiye'deki 3215 belediyenin bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nde 2000-2003 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapan Posbıyık, 2003 yılından bu yana Birliğin Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Halil Posbıyık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayıdır.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Halil Posbıyık Habermetre Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title