Haberler

Kars seçim sonuçları (2015 genel) Kars ili ve ilçeleri

Kars 2015 genel seçim sonuçları. Kars ili ve ilçelerinde genel seçim sonuçları. Doğu sınırlarımızdan Kars'ta 7 Haziran akşamı oluşan tablo en iyi grafikler eşliğinde secim.haberler.com adresinde.

Türkiye geneli seçim sonuçları ve Türkiye'nin en doğusu Kars'ta genel seçim sonuçları. Kars ili ve ilçeleri genelinde seçim sonuçları sonrası oluşan tablo en hızlı şekilde kaliteli grafikler eşliğinde bu adreste. Her seçimlerde partilerin ve adayların birbirlerine yakın oy oranları nedeniyle büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan Kars seçim sonuçları sandıkların açılmasıyla şekillenmeye başladı. 

Kars 2009 yerel seçimlerinde Ak Partili Nevzat Bozkuş'u seçti. 6 yıl önceki yerel seçimlerde 1. AKP %32,7 - 2. MHP %27,9 - 3. CHP %22,1 - 4. DTP %14,7 olarak sıralanırken Belediye Başkanlığı koltuğu AKP adayı Nevzat Bozkuş'un oldu.  

Kars 2011 genel seçimlerinde yine Ak Parti bölgedeki en fazla oy oranına sahip parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne iki aday gönderme hakkını kazanmış oldu. Bağımsız aday Mülkiye Birtane aldığı %19,29 oy oranı ile Doğu'da TBMM koltuğu kazanan bağımsız adaylardan oldu. 

2014 yerel seçimlerinde Kars Belediyesi MHP'ye geçti. Eşine az rastlanır bir rekabete sahne olan 2014 Kars seçimlerinde sıralama 1.MHP %28,4 - 2.CHP %25,1 - 3.AKP %25 - 4.BDP 19,3 şeklinde oluştu. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Murtaza Karaçanta 2014 yerel seçimleri sonrası Kars'ın yeni Belediye Başkanı oldu. 

Kars ilçeleri seçim sonuçları; 

KARS  
AKYAKA  
ARPAÇAY  
DİGOR  
KAĞIZMAN  
SARIKAMIŞ  
SELİM  
SUSUZ 

İlçe ilçe seçim sonuçları için linke tıklayıp geçmiş dönem seçim sonuçları ile birlikte yeni dönem sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Nevzat Bozkuş Ak Parti Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title