Haberler

İlaç şirketi AstraZeneca koronavirüs aşılarını dünya çapında geri çekme kararı aldı

Güncelleme:

İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde onlarca mağdur ve yakını tarafından dava edilen dünyaca ünlü ilaç şirketi AstraZeneca, mahkeme kayıtlarında koronavirüs aşısının "nadir ancak tehlikeli yan etkileri" olduğunu kabul ederek dünya çapında bütün aşılarını geri çekme kararı aldı.

6 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği koronavirüsle mücadele yıllar geçmesine rağmen sürerken, süreçte önemli aktörlerden biri olduğu iddia edilen ilaç şirketi Astrazeneca'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞİRKET GERİ ADIM ATTI

İngiltere'de Yüksek Mahkeme'de görülen bir davada 50'den fazla mağdur ve yakınları tarafından dava edilen Astrazeneca, mahkeme kayıtlarında koronavirüs aşısının nadir ancak tehlikeli yan etkileri olduğunu kabul ederek aşıyı dünya çapında geri çekme kararı aldı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDE KULLANILAMAYACAK

Koronavirüsle mücadele sürerken Oxford Üniversitesi'nce geliştirilen aşı, AstraZeneca firmasının bugün yürürlüğe giren "pazarlama iznini" gönüllü olarak geri çekmesi sonrasında artık Avrupa Birliği'nde kullanılamayacak. Aşının geri çekilmesine yönelik benzer başvurular, İngiltere dahil daha önce onay veren diğer ülkelerde de yapılacak. Aşının geri çekilmesine ilişkin başvurunun 5 Mart'ta yapıldığı ve 7 Mayıs'ta yürürlüğe girdiği belirtildi. Avustralya Tedavi Ürünleri Otoritesi, Nisan 2023'te aşının kullanımını durdurmuştu.

"AŞI TROMBOZA NEDEN OLUYOR"

Şubat ayında yaptığı açıklamada aşının çok nadir durumlarda Trombositopeni Sendromu ile Tromboz'a neden olabileceğini itiraf eden şirketin çıkışı sonrasında bu sendrom İngiltere'de 80'den fazla ölümün yanı sıra yüzlerce ciddi yaralanmayla ilişkilendirildi.

İlaç şirketi AstraZeneca koronavirüs aşılarını dünya çapında geri çekme kararı aldı

AŞININ TİCARİ NEDENLERLE PİYASADAN KALDIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Mağdur olduğu iddia edilen 50'den fazla kişi ve yakını şu anda şirketle Yüksek Mahkeme'de hukuk mücadelesi veriyor. Öte yandan AstraZeneca, aşının geri çekilmesi kararının bu davayla ilgili olduğunu reddediyor ve aşının ticari nedenlerle piyasadan kaldırıldığını öne sürüyor. Şirket, mahkeme belgelerinde yer alan Vaxzevria adlı aşının artık üretilmediğini ve/veya tedarik edilmediğini, yerini daha yeni varyantlarla mücadele eden güncellenmiş aşıların aldığını söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

AstraZeneca Koronavirüs Dünya Aşı Sağlık Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (21)

Vatan:

eee vuranlar ne oldu gecmis olsunmu demek bu oluyor kalp krizi geciren bir suru insan var bu ilac yuzunden

278
28
yanıtYanıtla
VEFA:

Aşı meselesi adeta yağmurdan kaçarken doluya tutulmak oldu. Genç yaşta çok kalp krizi ve inme geçiren var.

283
12
yanıtYanıtla
AYHAN TURAN :

Maalesef ben de kalp damar tıkanıklığından by pass oldum.

yanıt74
yanıt4
Güray Dilli :

Kobay gibi kullanıldık yani..

247
6
yanıtYanıtla
sinan yokuş:

Şimdi aşı olmayanlar yaşarken. Sen aşı olanlarla öleceksin. Ne acı değilmi

75
18
yanıtYanıtla
Ahmet Yaşlı:

ben 3 sefer biyoteks aşisi oldukdan belli bir süre sonra unutkanlik başladi daha sonra 4 tane damarım tıkandi anjiyo ile açılmadi açik kalp amelyati oldum .aşi olnadan hiç bir sorunum yoktu

88
4
yanıtYanıtla
Muhammed Dursun:

Her zaman tezim şuydu aşı bir plan dünyanın nüfusunu azaltmak için insanlara uygulanacak son ana kadar direndim aşı olmamak için sonra aile baskısı askerlik derken mecbur kaldım memnun muyum değilim..

69
4
yanıtYanıtla
hakan er:

Covid aşısı olanlara hiç acımıyorum

13
42
yanıtYanıtla
Slappingnoob:

Aşı olmadim 4 gun hafif atlattim hastaligi iyi ki vurmamisim Turkiyede ise icerigi emin olunmasa bile asi vurma zorunlulugu getirdi. Tam bir sacmalikti simdi bu problemin bedelini kim ödeyecek ?? Dunyaca unlu ilac sirketi degil tum dunyadaki bu asilarin hepsinde problem vardi hepsine dava acilmali!!!

43
4
yanıtYanıtla
Eko cCc:

Bu aşılar yüzünden koronadan fazla insan öldü veya ölecek. Bence

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title