Haberler

Bölgede İlk Kez Yapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down bölgede ilk kez Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi'nde uygulandı.

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Canal Wall Down bölgede ilk kez Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi'nde uygulandı. Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Adil Çınar Akkaynak, genellikle bu tür ameliyatın daha gelişmiş olduğu düşünülen hastanelerde yapıldığını belirterek, "Teknik olarak kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kulak arkasındaki mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi anlamına gelen Timpanoplasti ameliyatının yapılabilmesi için fiziki ortam, ekipman, ekip ve cerrahi müdahale büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bu tür ameliyatlar bölgede şimdiye kadar sadece belli merkezler tarafından yapılabiliniyordu" dedi.


Rahatsızlığı 15 Senedir Sürüyor


Hastanın polikliniğe 15 senedir süren orta kulak enfeksiyonu şikayetiyle başvurduğunu dile getiren Op. Dr. Adil Çınar Akkaynak, Bu sebeple mükerrer defa ilaç tedavisi almış ancak buna rağmen kulağındaki akıntılar devam etmiş. Bu sürede işitme kaybı gelişmiş, kulakta ağrı, baş dönmesi ve yüzde uyuşma şikayetleri başlamış. Hastanede yaptıkları tetkikler neticesinde hastalığın ilaçla iyileşme durumunun olmadığım bu nedenle ameliyata karar verdik" dedi.

Yapay Kulak Zarı Takıldı


Ameliyatla ilgili riskleri hastaya anlattıktan sonra hastanın da onay vermesiyle birlikte ameliyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Op. Dr. Akkaynak, ameliyatla kulak arkası mastoid kemikteki iltihabın özel aletlerle temizlendikten sonra hastaya yapay kulak zarı takıldığını belirterek şöyle dedi:


"Bu sırada yüz siniri çevresindeki iltihap dokusu temizlendi. Her hangi bir sıkıntı da yaşanmadı. Hastamızın sağlık durumu da şu anda çok iyi. Bu tür ameliyatlar gerçekten ekip işi ve ekipman İşidir. Bu yüzden bölgede çok nadir yapılıyor. Bu tip hastalar genellikle sürekli antibiyotik kullanıp ileriki dönemlerde işitme kaybı, yüz felci ve menenjit nedeniyle acil polikliniklerine başvuruyorlar. Genellikle bu tür ameliyatlar daha gelişmiş hastanelerde yapılıyor. Bu açıdan bakıldığında aslında bu tür bir ameliyatın burada yapılmış olması büyük bir başarıdır. Biz burada ilkini yaptık. İnşallah devamı da gelecektir. Yani buda şu anlama geliyor. Artık hastalarımızın bu tür ameliyatlar için uzak illere gitmelerine gerek kalmadı. Hastanemiz artık kronik kulak hastalıklarında her türlü ameliyatı ve tedaviyi yapabilecek"


KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci / Sağlık
title
Close