Haberler

Ardahan'da şap alarmı! 99 köy karantinaya alındı, canlı hayvan pazarı kapatıldı

Güncelleme:

Ardahan'da kent genelinde artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 99 köyde karantina uygulaması başlatıldı. Hayvan hareketlerini önlemek amacıyla Ardahan Canlı Hayvan Pazarı da geçici süreliğine kapatıldı.

Ardahan'da şap hastalığının önlenmesi amacıyla canlı hayvan pazarı ile 99 köyde karantina uygulaması başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamada; kent genelinde son günlerde şap hastalığının artış gösterdiği, hastalığın büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyrettiği belirtildi.

NUMUNELER ALINDI

Verim kaybına neden olan hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tarım ve Orman il ile ilçe müdürlüklerine gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmesi, alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilmesi sağlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı 37, Göle'de 38, Hanak'ta 20, Damal'da 4 olmak üzere toplamda 99 köye karantina işlemi uygulanmıştır. Ayrıca hayvan sağlığı ekiplerimizin sağlık tarama faaliyetleri devam etmektedir."

CANLI HAYVAN PAZARI KAPATILDI

Açıklamada, 500 litre dezenfektan dağıtımı yapıldığı ayrıca, hayvan hareketlerini önlemek amacıyla Ardahan Canlı Hayvan Pazarı'nın da geçici süreliğine kapatıldığı aktarıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Karantina Ardahan Sağlık Ekonomi Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500

Yorumlar (7)

burak:

Bi danayı 50 binden satarsanız allahta böyle afetlar verir herkes fırsatçılığı bıraksın yeme üç kuruş zam geliyor siz elli katı zam yapıyorsunuz yapmayın böyle allahın afetini görürüsünüz işte yazıkk

32
19
yanıtYanıtla
TT:

Kurban bayramına günler kala böyle bir hastalık patlıyorsa, küresel çetelerin bunda parmağının olduğu aşikardır...

29
5
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Şap bahane.. esasen kurbanlık yeterli değil de ondan bu masal anlatılıyor gibi;)))

14
12
yanıtYanıtla
SERTAÇ KOT:

perde açıldı

13
0
yanıtYanıtla
Seçilmiş kişi:

Daha binlerce hastalıklı hayvan vardır ama denetim çok az maalesef. Köylere kim gidip kim denetleyecek hayvanları nerde öyle devlet

5
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben basit bir örnek vereyim bunu süt hayvani besledigini söyleyen bir köylüden duydum köyde bazilarinin hayvani veremliymis kontrol icin alinan numune sütleri veremli degilde sagikli hayvanlardan veriyorlarmis ve bu verem mikrobu tasiyan sütleri toplayan fabrikada ultra isitildigi icin mikrobun öldügünü tahmin ediyorlarmis yoksa meydana cikardi diyor acaba fabrika tanktaki sütü tahlil ediyormu.

yanıt0
yanıt0
bekir yapici:

elhamdulillah biz müslümaniz sap hastalikli hayvan eti bizi öldüremez sirbistandan ithal edilen tonlarca karkas ette sap var dediler gerci bir kac kisi öldü ama onlarin vadesi geldiyse sap mikrobunun ne sucu var degilmi.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title