Haberler

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Güncelleme:

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 6. kuruluş yıl dönümü kutlama programı ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta duvar süslemelerindeki İngilizce yazıları gören Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkçe kullanılması gerektiğini belirtti.

ADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 6'ncı kuruluş yıl dönümü kutlama programı ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta merkezi gezerken duvar süslemelerindeki İngilizce yazıları gören Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkçe konusunda hassasiyet göstererek, Küçük bir eleştiri yapmak istiyorum. Burada süslemelerde hello, boy, girl, hep İngilizce kelimeler kullanılmış dedi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi açılış programına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput ve bölümün sorumlu doktorları katıldı.

TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILDI

Pasta ve kurdele kesiminin ardından merkezde inceleme yapan Vali Köşger, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sefa Arlıer'den bilgi aldı. Burada pembe ve mavi renklerdeki 'baby', 'girl', 'boy', 'hello' gibi İngilizce yazılı duvar süslemelerini gören Vali Köşger, gülümseyerek küçük bir eleştiri yapmak istediğini belirtti. Türkçe konusunda hassasiyet gösteren Vali Köşger, Burada süslemelerde hello, boy, girl, hep İngilizce kelimeler kullanılmış. Merkezi İngiltere'de açmıyoruz. Türkçe kullanılması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu. Yetkililer ise gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirtti.

6'NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Ardından hastanenin 6'ncı kuruluş yıldönümü kutlama programına geçildi. Konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Köşger, Şehir hastaneleri büyük bir vizyonun eseridir. Bunun ne kadar büyük bir vizyon olduğu, ne kadar gerekli ve elzem olduğu pandemide ortaya çıktı. Adana'nın bir farkı son yaşadığımız deprem faciasında 11 ilde yaşanan deprem neticesinde bölgedeki diğer hastaneler hizmet veremez hale gelince Adana Şehir Hastanesi bir bölge hastanesine dönüştü. Helikopter pistinin bile ne kadar önemli olduğu o gün ortaya çıkmıştı. Bütün bölgeden hastalar buraya sevk edildi. Buradaki maharetli hekim ve sağlık çalışanlarımız onlara en üst tedavi hizmetini sundular. Birçok organ kaybından kurtulan hastalarımız varmış. Bundan ne kadar mutluluk duysak azdır dedi.

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput ise hastane ile ilgili bilgi vererek şöyle konuştu Adana Şehir Hastanesi 550 bin metrekarenin üzerinde bir tesis büyüklüğünde hizmet vermektedir. Bu sayılar hizmet sayımıza yansımaktadır. 1640 yataklı hastanemizde açılıştan bugüne 500 bine yakın hasta yatarak tedavi görmüş, 9.3 milyon üzerinde hastamız poliklinik hizmetlerimizden faydalanmıştır. Günlük poliklinik hasta sayımız 10 bin üzerinde olduğu düşünülürse yatan hastalar, refakatçiler, 6 bin üzerinde çalışanımızla birlikte günlük yaya trafiğimiz 60 bin üzerindedir. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yavuz Selim Köşger Adana Eğitim Sağlık Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title