Haberler

Rottweiler nedir? Rottweiler cinsi köpek bakımı nasıl yapılır? Rottweiler özellikleri ve fiyatları nedir? Rottweiler uysal mı?

Güncelleme:

En çok bakılan köpek türlerinden birisi Rottweiler cinsidir. Sahip olduğu güçlü özellikleri ile güçlü köpek seven hayvanseverlerin öncelikli tercihlerinden olan Rottweiler cinsi köpeklerin özellikleri, bakımı ve fiyatı gibi tüm detaylar haberimizde...

Rottweiler cinsi köpekler büyük ve güçlü köpeklere ilgi duyan ve seven hayvanseverlerin her zaman ilk tercihlerinden biri olmuştur. Bunun dışında güçlü bir köpek olması dolayısıyla koruma ve bekçi köpeği olarak en çok tercih edilen köpeklerin başında gelmektedir. Biz de bu haberimizde Rottweiler ile ilgili merak ettiğiniz her şeye yanıtı aramaya çalıştık. Detaylar ve merak edilenler yazımızda.

ROTTWEİLER KÖKENİ VE TARİHİ

Alman kökenli bir köpek olan Rottweiler bir bekçi ve koruma köpeği cinsidir. Adını Almanya'nın Rottweil kasabasından almaktadır. Tarihte bilinen en eski köpek cinslerinden kabul edilmektedir. Roma İmparatorluğu dönemine kadar tarihlendirmek mümkündür. Sürü gütme ve bekçilik özellikleri ile insanlara birçok konuda yardımcıları oldukları bilinmektedir. Roma ordularının sürülerini yönlendiren ve kafilede bulunan insanların korumalarını yapan ırk olarak bir üne kavuşmuşalardır. Rottweiler köpekleri Alp dağlarının eteklerinde bulunan Rottweil şehrinde Romalılar tarafından kurulan kalede yetiştirilmeye başlanmıştır. Romalılar Rottweiler köpeklerini ağırlıklı olarak çoban köpeği olarak kullandıkları için yüzyılarca diğer tür çoban köpekleri ile çiftleştirmişlerdir. İsviçre Dağ Köpeği'nin bugünkü rottweiler köpeklerine olan benzerliği bundan kaynaklanmaktadır. Bu cins köpekler sürüleri kontrol etmede ve güvenliği sağlamada çok başarılı oldukları için Alman kasaplarının en çok tercih ettiği köpek cinsi olmuştur. Öyle ki Alman kasaplar altınlarını ve değerli eşyalarını dahil bu köpeklere rahatlıkla emanet edebiliyorlardı.

Sanayinin gelişmesi ile birlikte hayvancılığın azalması Rottweiler köpeklerinin de neslinin azalmasını sağladı. 1900'lü yıllarda nesli tükenmek üzere olan Rottweiler 20. yüzyılının başlarından itibaren tekrar popüler hale gelmeye başlamıştır. Daha sonraki süreçte Alman polisi bu tür köpeklerin güçlü ve korumacı özelliklerinden faydalanmaya başladılar. Almanya polisi Doberman cinsi köpeklerin yanı sıra Rottweiler ırkını da resmi polis köpek ırkı olarak ilan etmiştir.

ROTTWEİLER HANGİ ÜLKE KÖKENLİDİR?

Rottweiler cinsi köpekler Alman ırkına ait köpeklerdir.

ROTTWEİLER CİNSİNİN DİĞER ADLARI NELERDİR?

Rottwiler cinsi köpeklerinin diğer isimleri "Rottie, Rotty, Rott, Roddy" olarak geçmektedir.

ROTTWEİLER ÖZELLİKLERİ NELER

Öncelikle belirtilmesi gerek Rottweiler köpekleri bir süs ve ev köpeği değildir. İş köpeğidirler. Zekaları ve fiziksel özellikleri bunu gerektirmektedir. Bu nedenle yıllardır malesef asıl amacının dışında kullanılmaktadır. Bu cins köpeklerden polis, bekçi, koruma ve iz köpeği olarak faydalanabilinir. Bireysel olarak kullanılacaksa ona göre bir eğitim verilmelidir. Yoksa tehlikeli duırumlar söz konusu olabilir.

Rottweiler genellikle hep tehliekli ve vahşi bir köpek cinsi olarak görülmektedir. Esas olarak sakin ve sadık bir yapıya sahip olan bu köpekler çok güçlü oldukları için kızdıklarında çok vahşi ve tehlikeli olabilirler. Bu durum Rottweiler'in yanlış ve yetersiz büyütülmesinden ve yetiştirilmesinden kaynaklanmaktadır.

Zeki bir iş köpeği olan Rottweiler aile yaşamı içerisinde sürekli egzersizler ve oyunlar ile enerjisi boşaltılmalıdır. Kapalı kapılar ardında durmaya tahammülsüz oldukları için özgür yetiştirilmelidir.

Rottweiler köpekleri orta bir yapıda ne uzun ne de kısa bacaklara sahiptir. Doğru orantılı yapısı onu güçlü ve etkili yapmaktadır. Orta uzunlukta kafa yapısına sahip olan bu köpeklerin art kafa kemiği oldukça gelişmiştir. Üst ve alt çene oldukça geniş ve güçlüdür. Makas gibi kapanan 42 güçlü dişi vardır.

İyi huyludur, genelde uysal ve çocuklarla çok iyi geçinir. Sadık, itaatkar, yumuşak başlı ve çalışmaya hevesli bir köpektir. Görünümü doğal ve basittir. Davranışları öz güven dolu, ciddi ve korkusuzdur. Etraflarına büyük bir atiklik ile tepki verirler.

Rottweiler köpekleri son yıllarda yanlış insanların elinde yanlış bir eğitim aldıkları için haklarında olumsuz bir imaj yaratılmıştır. Köpeklerin yetiştirilmesi ile alakalı olan bu durum özellikle tehlikeli insanlar tarafından suistimal edilmiştir. Farkı amaçları olan insanlar tarafından kötü yetişitirilen bu cins köpekler malesef toplum için tehlikeli ve zararlı olmaya başlamışlardır.

Rottweiler tırıs koşan bir köpek cinsidir. Hareket halinde sırt düz ve sabittir. Hareketleri ahenkli, ciddi, enerji doludur. Kafasındaki deri, sıkı ve tamdır. Hayvan bir şeye dikkat kesildiğinde hafif kırışıklıklar görülebilmektedir.

ROTTWEİLER KÖPEK BAKIMI

Büyük köpeklerin bakımları genellikle kolaydır. Çokça egzersiz yaptırılmalıdır yoksa obez olmaya eğilimlidirler. Çok fazla tüy bakımına ihtiyaçları yoktur, haftalık olarak ciddi bir bakım yapılması yeterli olabilmektedir. Özellikle erkek cinsleri çok fazla salya akıtabilirler.

Bu tür köpeklerde eğer aile köpeği olarak kullanıalcaksa dikkat edilmesi gereken asıl nokta yoğun bir sosyalliğe ihtiyaç duymalarıdır. İyi bir köpek olabilmesi için yavruluktan itibaren iyi bir eğitimle yetiştirilmelidir. Çalışmayı ve diğer köpeklerle rekabet etmeyi çok severler.

ROTTWEİLER TASMALARI NASIL OLMALI?

Oldukça iri vegüçlü bir köpek oldukları için tasma kullanımı oldukça önemlidir. Özellikle Rottweiler sahibi olanların en çok sordukları sorulardan birisi budur. Net cevap verebilmek mümkün değildir, farklı tasmalar ve farklı avantajlar sözkonusu olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus köpeğinizi iyi tanıyıp ona göre bir tasma belirlemeniz.

Bu tür güçlü köpekler için boyun tasması onları etkili bir şekilde durdurmak için önemlidir. Fakat bu tür boyun tasmalarının kullanımında dikkat edilmelidir. Ani çekişlerde köpeğin boynun ve nefes borusuna ciddi zararlar verebilirler.

Koşum ya da göğüs tasmaları daha da kullanışlıdır. Gücün daha iyi davılmasını sağlar ve köpeği etkileyecek zararların önüne geçer. Fakat köpeği durdurmayı zorlaştırabilir, bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.

ROTTWEİLER FİYATLARI NE KADAR?

Rottweiler köpek fiyatları yavru yani yetiştirilmemiş ve yetişkin olarak değişmektedir. Yavru köpekler genellikle 1.000 TL'den başlayarak artmaktadır. Yetişkinlerin fiyatları ise 500 ile 1.500 TL arasında değişmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Almanya Gündem Güncel Haberler

Avcılar'da erkekler tuvaletinde mide bulandıran olay! Linçten polis kurtardı

Avcılar'da erkekler tuvaletinde mide bulandıran olay! Linçten polis kurtardı

Avrupa'nın en büyük tarım bankası Rabobank Türkiye'den çekiliyor

Avrupa'nın en büyük tarım bankası Rabobank Türkiye'den çekiliyor

Trump'ın yeni rakibi Kamala Harris'e binlerce dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı

Trump'ın yeni rakibi Kamala Harris'e binlerce dolarlık bağış yaptığı ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

23-24 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23-24 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23-24 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23-24 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Büyükçekmece, Eyüp, Üsküdar elektrik kesintisi! 23-24 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 23-24 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 23-24 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Mamak, Altındağ, Sincan elektrik kesintisi! İztutu Plajı nerede, hangi ilde ve ilçede, nereye bağlı? İztutu Plajı giriş ücreti 2024 ne kadar? İşte İztutu Plajı yol tarifi Blum ne zaman listelenecek? Blum coin listelendi mi, ne zaman çıkacak? Blum coin listelenme tarihi Kıyamet alametleri nelerdir, kaç tanesi gerçekleşti? 54 kıyamet alametleri nelerdir? Gerçekleşen ve gerçekleşmeyen kıyamet alametleri Oğuz Aydın aslen nereli, kaç yaşında? Oğuz Aydın hangi takımda, hangi mevkide oynuyor? Türksat 42.0e otomatik arama frekansı! Türksat tüm kanallar otomatik arama frekans bilgileri, polarizasyon, sembol oranı, FEC nedir? 19 Nisan hangi burç? Nisan'ın 19'unda doğanlar hangi burç oluyor? 19 Nisan burcu! 21 Mart hangi burç? Mart'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Mart burcu! Esenyurt hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Esenyurt nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı?
Tayvan'ın en büyük askeri tatbikatı başladı! Yapay zekaya çok kritik bir görev verdiler

Tayvan'ın en büyük askeri tatbikatı başladı! Yapay zekaya çok kritik bir görev verdiler

500

Yorumlar (5)

Kaan:

Net alcam

1
0
yanıtYanıtla
Bilal:

Çok güçlü ve acımasız almayı düşünüyorum

1
0
yanıtYanıtla
Kaan:

Cok doru

1
0
yanıtYanıtla
burcuuuy:

güvenlik için almayı düşünüyorum

1
0
yanıtYanıtla
İSAAYHAN:

`ÇOKGÜZEL

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title