Haberler

Yeni düzenlemeyle hayvanlar, katalogdan satılacak

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti'li Yunus Kılıç, hayvan hakları ile ilgili hazırlanacak kanunda birçok yenilik olacağını söyledi.

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti'li Yunus Kılıç, hayvan hakları ile ilgili hazırlanacak kanunda birçok yenilik olacağını söyledi. Kılıç, "Yerel yönetimlerin sorumlulukları artırılacak. Belediyelere aktarılan para kontrol edilecek. İşkence ve eziyete cezai yaptırımlar olacak. Katalogdan hayvanları gösterip, sonra üretim alanlarında satabilecekleri yenilikler gelecek" dedi.

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kılıç, Meclis'e gönderilmesi beklenen, yeni hazırlanacak 'Hayvan Hakları Kanunu'nda yer verilmesi planlanan düzenlemeleri anlattı. Kılıç, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üzerinde ortak çalıştığı 'Hayvan Hakları Kanunu' ile ilgili Meclis'te kurulan araştırıma komisyonuna gelen taleplerle ilgili de bilgi verdi. Taleplerin makul olduğunu belirten Kılıç, "Ağırlıklı olarak hayvanlara yapılan işkence ve eziyetlerin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp, ceza uygulanması ile ilgili talepler var. Bizim için de çok makul talepler. Hayvan satış yerlerinin kontrol altına alınmasını ya da kapatılmasını isteyenler var. Satış yerlerinin kontrol altına alınarak, katalog ile alınması talepleri var. Avcılığın yasaklanmasını isteyen var. Şu anda Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonumuz çalışıyor. Gelen talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

FON OLUŞTURULACAK

Hayvan hakları ile ilgili hazırlanacak kanunda birçok yeniliğin de olacağını kaydeden Kılıç, "Yerel yönetimlerin sorumluluklarının artırılması sağlanacak. Belediyelere verilen kaynakların artırılması gündemde. Çok mantıklı ve makul görünüyor. Öne çıkan maddeler arasında yer alıyor. Belediye sorumlulukları artırılacak. Bu konuda belediyelere devlet tarafından aktarılan paranın nerelere harcanacağı da kontrol edilecek, bu da kanunda yer alacak. Bir fon oluşturulması ile ilgili düşüncemiz var. Bunun için özel bir fon kurulabilir. Emlak vergileri, oyunlar, bahisler ve at yarışlardan gelecek paralarla bir fon da oluşturulabilir" dedi.

KATALOGDAN SATIŞ

Yunus Kılıç, hayvanların satışının kanunla düzenleneceğini, herkesin istediği gibi istediği yerde hayvan satamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle işkence ve eziyete cezai yaptırımlar olacak. Satış yerlerinin yeniden düzenlemesi ile ilgili yeni bakış açısıyla petshop'larda direkt hayvanların küçük kafeslerde değil de güzel mekanları olan buna uygun yerlerde satışı sağlanacak. Katalogdan hayvanları gösterip, sonra üretim alanlarına götürebilecekleri ve orada gösterip satabilecekleri yenilikler gelecek. Bir de üretim alanlarında üretilmiş hayvanları gösterip, satabilecek, herkes istediği yerde hayvan satamayacak. Bir müddet sonra cinsel olgunluğa gelmiş hayvanların muhakkak kısırlaştırıldıktan sonra satışına izin verilmesi sağlanacak. Petshop'larda da 2 aydan küçük hayvan satılamayacak. Ayrıca bu hayvanlar kimliklendirilecek ve menşei belli olacak ve bu süreçte de hayvanın kısırlaştırma işlemi bitmiş olarak satılabilecek. Kısırlaştırılmamış hayvanın ticareti yapılamayacak."

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yunus Kılıç Politika Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title