Haberler

Üç Bakan, Diyarbakır'da Narin'in kabrini ziyaret etti! Narin'in hiçbir akrabası ile görüşmediler

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin'in kabrini ziyaret etti. Bakanlar, cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın kabrinin bulunduğu Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na dua etti, mezara çiçek bıraktı. 3 bakanın da Narin'in ailesinden, akrabalarından ve köylülerden hiç kimseyle görüşmeden mezarlıktan ayrıldığı öğrenildi.

Diyarbakır'a gelen Bakanlar Göktaş, Tunç ve Yerlikaya, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın kabrinin bulunduğu Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na geçti. Narin Güran'ın kabrini ziyaret eden Bakanlar dua etti, mezara çiçek bıraktı. Kabir ziyaretinde, İl Müftüsü Celal Büyük tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Üç Bakan, Diyarbakır'da Narin'in kabrini ziyaret etti

MEZARINA ÇİÇEKLER BIRAKILDI

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Cinayete kurban gittiği belirlenen küçük kız, geçtiğimiz günlerde Tavşantepe Köyü'nde sonsuzluğa uğurlandı. Süreci en başından beri yakından takip eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'yi ağlatan Narin'in kabrine ziyaret gerçekleşti ve minik yavrunun mezarına çiçek bırakıldı.

BAKANLAR KÖYLÜLERDEN KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİ

Bakanlara AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman, Mehmet Sait Yaz ve Mehmet Galip Ensarioğlu ile Vali Murat Zorluoğlu'da eşlik etti. Bakanlar gelişi nedeniyle jandarma mezarlık çevresi ile köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bakanlar, Narin'in ailesinden, akrabalarından ve köylülerden hiç kimseyle görüşmeden mezarlıktan ayrıldı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: ŞÜPHELİLER YARIN MAHKEMEDE OLACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in kabrini ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ağustos tarihinden bu yana hem soruşturma, hem de arama faaliyetleri kapsamında yapılanlarla ilgili sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. 21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde ikamet eden Narin kızımızın, eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında 4 arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsü sonrasında, kendisinden bir daha haber alınamamıştır. 21 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.15'te jandarma komutanlığında, saat 20.50'de de 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak, kayıp ihbarı üzerine soruşturma ve arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlanmıştır. 4 bin 656 personel, 23 detektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 dron, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan ile jandarma sualtı arama kurtarma timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu, 49 kilometre su kanalı aranmıştır. 51'i jandarma, 11'i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmiştir. 26 kişinin şüpheli, 241 kişinin tanık olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi bugüne kadar alınmıştır. Narin kızımızın amcası Salim Güran 2 Eylül 2024 tarihinde, komşusu Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül 2024 günü çıkarıldıkları mahkemece, 'Beden ve ruh bakımından kendisini korumayacak durumda olan çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'Hürriyete tahdit' suçlarından tutuklanmışlardır. 22 şüpheli halen gözaltında olup, 12 Eylül 2024 yani yarın, Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edileceklerdir." diye konuştu.

Haberler.com / Rabia Dalkılıç - Politika

Mahinur Özdemir Göktaş Mahinur Özdemir Göktaş İçişleri Bakanı Narin Güran Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Diyarbakır Politika 3-sayfa Hukuk

İsrail'den siber saldırı! Lübnan'da çağrı cihazları aynı anda patladı, yaralılar var

İsrail'den siber saldırı! Lübnan'da çağrı cihazları aynı anda patladı, yaralılar var

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonumu değiştirdim

Cinayetin kara kutusu olan yengenin ifadesi ortaya çıktı

Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Ağzından akan sıvı amcanın eline bulaşmış

Narin'in ölüm nedeni kesinleşti

Ali Koç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret! Verilen mesaj da hediye de dikkat çekiciydi

Ali Koç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret

500

Yorumlar (34)

Köfteci Jardel:

Sırf Kürt halkının oylarını almak ve anayasa referandumundan istediği neticeyi alabilmek adına bu cinayeti magazinsel hâle getirdiler. Her gün Narin gibi tonla çocuk öldürülüyor yoksa. Kimin haberi oluyor? Tiksiniyorum artık.

239
338
yanıtYanıtla
Yalçın Karaduman:

Adam doğru yazmış

yanıt33
yanıt26
Mehmet Vatandaş:

Vallahi helal olsun gündemi nasıl unutturuyorlar. Evet içimiz yanıyor Narin ve başka Narinler için ama biraz fazla uzadı üstelik haber yasağına rağmen yeter yargı gereğini yapar

240
165
yanıtYanıtla
Anty-Partizan:

Ama Yapmiyor..Yapar mi Dersiniz ?

yanıt21
yanıt5
Ömer:

Yargı ve diğer kurumlardan karanlık ellerinizi çekim. Yargı adalet gereğini yapar.

yanıt18
yanıt7
sezgin sucin:

benim anlamadığım gündemde ne var ya ne olmuş yani gündemi değiştiriyorken derken

yanıt20
yanıt9
Vlkn Shn:

Showmen hepsi gelelim şimdi ekonomiye

203
102
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Acilen Narin Meleğimizin mezarının devletimiz tarafından yaptırılması lazım. Ah be Narin kendi evladım gibi üzüldüm. içimizi parçaladın yüreğimizi dağladın. Evet sen şu an Cennettesin sana kıyanlar ise Cehennemi boylayacakları günü beklesinler. Yaşasın zalimler için cehennem.

193
12
yanıtYanıtla
Tati Mimi:

gostermelik haber cok guzel

102
64
yanıtYanıtla
husnu durmaz:

bu ülke meselesi oldu ya bildiğim kadarıyla bu na benzer binlerce olay var Bizim ülkede niye diğerleri bu kadar göndem de tutulmuyordu bu haber sabahtan akşama kadar haberlerde maksat ne onu anlamıyorum???

107
50
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });