Haberler

Türkiye, AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği'ne Büyükelçi Evren Dağdelen Akgün'ü atadı

Güncelleme:

AGİT'in 2024 yılı dönem başkanlığını yürüten Malta, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Türk Büyükelçi Evren Dağdelen Akgün'ü atadı. Türkiye, bu atamanın hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadeledeki aktif tutumunu yansıttığını belirtti.

AVRUPA Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi Evren Dağdelen Akgün'ü atadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, AGİT'in 2024 yılı dönem başkanlığını yürüten Malta'nın, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi Evren Dağdelen Akgün'ü atadığı belirtilerek, "Anılan göreve, Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadeledeki aktif ve kararlı tutumumuzun bir yansıması olarak yine bir vatandaşımızın atanması memnuniyetle karşılanmıştır. Türkiye, dünya genelinde her geçen gün artış gösteren ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi olumsuz eğilimlerin önlenmesi ve barış içinde bir arada yaşama kültürünün teşvik edilmesi amacıyla, AGİT dahil tüm uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalara öncülük etmeyi ve aktif şekilde katkı sağlamayı sürdürecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Türkiye Evren Malta

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title