Haberler

TBMM Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı: Reisi'nin vefatı büyük bir kayıptır

Güncelleme:

TBMM Türkiye-İran Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin vefatının sadece İran için değil, bölge için de büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Türkmenoğlu, Reisi'nin barış ve istikrara hizmet ettiğini ve Türkiye'nin İran'ın yanında olduğunu vurguladı.

TBMM Türkiye- İran Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Barış ve istikrara hizmet eden Reisi'nin Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşması sadece İran değil, bölgemiz için de büyük bir kayıptır" dedi.

Türkmenoğlu, TBMM'de Türkiye-İran parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri ile basın toplantısı düzenleyerek, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkmenpoğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Türkiye olarak İran'ın yanında olduklarını kaydetti. Türkmenoğlu, "Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi küresel sorunlar ile boğuşulan çetin günlerde göreve gelmiş; göreve geldiği günden, hayatını kaybettiği güne kadar İran'ın ve halkının iyiliği ve güvenliği için çalışmıştır. Yine, küresel ve bölgesel meseleleri istişare etmek için kardeşlik hukuku çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yakın mesai ve iletişim içinde bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanımız ve Reisi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkiler daha da genişletmişlerdir. Barış ve istikrara hizmet eden Reisi'nin Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşması sadece İran değil, bölgemiz için de büyük bir kayıptır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kayhan Türkmenoğlu İbrahim Reisi Türkiye İran

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title