Haberler

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu üyelerini kabul etti

Güncelleme:

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu üyeleri Inma Rodriguez-Pinero ve Clara Aguilera'yı kabul etti. Kayatürk, kabulde Türkiye ve İspanya arasındaki ilişkilerin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik önceliğini belirtti.

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu üyeleri Inma Rodriguez-Pinero ve Clara Aguilera'yı kabul etti.

Kayatürk, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ve İspanya arasındaki gündemin olumlu seyrettiğini, İspanya'nın Türkiye'ye AB perspektifinde verdiği desteği önemli bulduklarını söyledi.

Genişleme politikasının hem Avrupa hem de Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Kayatürk, Sosyalist ve Demokratlar Grubu'nun kabul edilmesinde etkin rol oynadığı "Gelecekte Genişleme Açısından AB Entegrasyonunun Derinleştirilmesi" başlıklı 29 Şubat 2024 tarihli Avrupa Parlamentosu tavsiye kararının içeriğinin Türkiye'nin beklentilerinden çok uzak olduğunu belirtti.

Kayatürk, Türkiye'nin, AB'ye tam üyelik yerine "stratejik ortaklık" ve "imtiyazlı ortaklık" gibi bir tavsiye kararını kabul etmeyeceğini vurgulayarak "Türkiye'nin önceliği AB'ye tam üyeliktir. Stratejik ortalık veya imtiyazlı ortaklık gibi yaklaşımlar Türkiye'nin AB politikasında yoktur." dedi.

Avrupa Parlamentosu'nda özellikle Türkiye ile alakalı demokrasi, insan hakları ve iyi komşuluk meselelerinin irdelendiğini kaydeden Kayatürk, şöyle konuştu:

"Biz, demokrasi ve insan haklarına hem önem verilmesini istiyoruz hem de önem veriyoruz. Türkiye, çok uzun süredir terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Aynı zamanda çok ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu da bütün Avrupa Birliği ülkeleri tarafından bilinen bir gerçektir. Türkiye hem iktidar hem de muhalefetle birlikte demokrasinin gelişmesi, insan haklarının önemsenmesi noktasında büyük adımlar atmaktadır. Türkiye'nin AB noktasında çok ciddi bir şikayeti var; Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs meselesine indirgeyen anlayıştan vazgeçilmesi gerekir. Avrupa Birliği'nin bu anlayışı ile ne Kıbrıs meselesi ne de bölgesel problemler çözülemez. Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yer alması hem Türkiye hem de Avrupa için çok önemli ve gereklidir."

Avrupa Parlamentosu Üyesi Clara Aguilera da Avrupa Parlamentosu'nda sosyal demokratları temsil eden grubun koordinatörü olduğunu ifade ederek, tarım, hayvancılık, kırsal kalkınma ve balıkçılık konularıyla ilgilendiğini anlattı. Türkiye'nin stratejik konumuna ve doğal zenginliklerine işaret eden Aguilera, Türkiye ile ilişkilerin daha da genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Aguilera, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması gerektiğini ve bu konuda Türkiye'ye destek verdiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

Burhan Kayatürk Avrupa Birliği Milletvekili AK Parti İspanya Türkiye Van Avrupa Birliği Dış Politika Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title