Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'Üslup' Açıklaması

Seçimlere sayılı günler kala liderler arasında sertleşen üsluba yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Ülke ve millet için yapılan siyasetin üslubu da millet için olması gerekir. Ama birileri gruplar adına, çıkar çevreleri adına yapmaya çalışınca tabii ki üslup da değişiyor ve geriliyor" dedi.

Seçimlere sayılı günler kala liderler arasında sertleşen üsluba yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Ülke ve millet için yapılan siyasetin üslubu da millet için olması gerekir. Ama birileri gruplar adına, çıkar çevreleri adına yapmaya çalışınca tabii ki üslup da değişiyor ve geriliyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Edirne'de bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafı ziyaret ederek, AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen'e destek istedi.

Ziyaretler kapsamında esnafı gezen Bakan Müezzinoğlu, herkesin elini sıkarak seçimlerde destekte bulunmalarını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, kızışan seçim sürecini değerlendirdi. Türkiye demokrasisinin emekleme sürecinden sağlıklı yürüme sürecine geçemediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Yaklaşık 50 yıldır, 55 yıldır milli iradenin hukuku ile seçim atmosferleriyle oynamalar ve kapalı kapılar arkasında planlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bu süreçler ortadan kalktığı zaman demokrasi ve siyasi üslup inanıyorum ki daha medeni, daha çağdaş bir ortama dönecektir. Burada temel sorunumuz, milli iradenin hukukunun, sandık hukukunun bir türlü korunamamış olması veya birilerinin kapalı kapılar arkasında müdahale etme hakkını kendinde görmesi, bu da ister istemez toplumu geriyor veya ayrıştırıyor, siyasileri de zemin bulma gayreti içine sokuyor. Bence işin doğrusu siyaset vatandaş için, millet için, ülke için yapılıyor" ifadelerini kaydetti.

Ülke ve millet için yapılan siyasetin üslubunun da millet için olması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Ama birileri gruplar adına, çıkar çevreleri adına yapmaya çalışınca tabii ki üslup da değişiyor ve geriliyor. Benim inancım şu ki en önemlisi Türkiye kendi cumhurbaşkanlarını seçme süreçlerini sağlıklı başardıktan sonra bu fırtınaları atlatacaktır. Ben bu seçimlerin siyasi üslup gerginliği anlamında son dönem olduğu kanaatindeyim. Bundan sonra artık, milletin sandıktaki iradesi, milletin vicdanı hükmeden ve yön veren olacak. Daha önce bunu değişik senaryolarla farklı noktalara taşımayı başaranlar, gene böyle bir senaryolar peşinde koştular, ama son denemeler olduğu kanaatindeyim. Biz istiyoruz ki milletimiz kazansın, sandık ve demokrasi kazansın, milletin değerleri kazansın. Çünkü milletin değerleri ile yakışmayan ortamları yaşıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Günşen için destek istendiğini ama kendisinin yanında olmadığını dile getiren gazeteciye Bakan Müezzinoğlu, "Ahmet Bey başka programda. Gidilmesi gereken çok noktalar var. Günümüz de azaldı, bu süreçte 4 günümüz kaldı" diye cevap verdi.

Müezzinoğlu, sanayi esnafı ziyaretlerini sürdürdüğü sırada yağmurun başlamasıyla ziyaretlerine daha sonra devam etmek üzere sanayiden ayrıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

mehmet müezzinoğlu ahmet günşen türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title