Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu -

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkede sayın Ahmet Necdet Sezer'i siyaseten tanıyan milyonda bir insanımız yoktu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkede sayın Ahmet Necdet Sezer'i siyaseten tanıyan milyonda bir insanımız yoktu. Eleştirdiğim sayın Ahmet Necdet Sezer değil, milli iradenin hak ve hukuku adına yaptıkları" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen ile seçim minibüsüne binerek oluşturulan konvoyla şehir turu attı.

Daha sonra Saraçlar Caddesi'ne gelen Bakan Müezzinoğlu, esnafı ziyaret ederek vatandaşlara eşi Faize Müezzinoğlu ile karanfil dağıttı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer'e yönelik sözleriniz tepki aldı. Ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, demokrasi ve milli irade adına örnek verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede sayın Ahmet Necdet Sezer'i siyaseten tanıyan milyonda bir insanımız yoktu. Eleştirdiğim sayın Ahmet Necdet Sezer değil, milli iradenin hak ve hukuku adına yaptıkları. Kapalı kapılar arkasında 5 siyasi parti genel başkanına dediler ki 'Ahmet Necdet Sezer'i cumhurbaşkanı adayı göstereceksiniz'. 5 genel başkandan yarısından fazlası Ahmet Necdet Sezer'i tanımıyordu, millet de tanımıyordu. Siyasilerin de milletin de tanımadığı birini kapalı kapılar arkasında sanki masanın üzerine bir saksı, bir vazo koyarmış gibi, milletin önüne bir cumhurbaşkanı koydular. Onun adının Ahmet Necdet Sezer olması, Mehmet Müezzinoğlu olması çok önemli değil. Önemli olan milli irade adına yapılan tavır, şekil... Milletin, siyasi partilerin tanımadığı birini kapalı kapılar arkasından 'bu masanın üzerine bunu koyduk' denmesi, saksı ya da vazo örneği, sayın Ahmet Necdet Sezer'in şahsına söylemiyorum, milli iradeye saygısızlık olarak söylüyorum."

Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "Milletin iradesi o fotoğrafta var mıydı, yoksa belirli güç odaklarının iradesi mi vardı? Söylemek istediğim buydu. Yoksa Ahmet Necdet Sezer'e de ülkeye ve millete hizmet etmiş hiçbir kimseye de asla nezaketsiz bir cümleyi de söylemem, bunu ona da kendime de yakıştırmam. Şekil ve tavır bugün de olsa 'işte saksı gibi masaya Ahmet'i, Mehmet'i koyduk', bunun örneği de benim benzetmem gibi saksı veya vazo..." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, sağlık yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

Yeni hedefin sağlıkta Türkiye'yi yakın coğrafyada sağlık turizminin merkezi yapmak olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Türkiye'de 3 tane olan ve en ileri teknolojinin olduğu linac cihazını Trakya Üniversitemize kazandırıyoruz. Bu yönde Trakya Üniversitesi, Balkanlar'ın onkoloji alanında merkezi olacak, bu da onun alt yapısı. Ayrıca Trakya Üniversitesi'nin restorasyonu ve renovasyonu 2 yıl içinde bitecek" diye konuştu.

Müezzinoğlu, 30 Mart'ta Edirne'nin belediyecilikte bir dönüşüm yaşayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Necdet Sezer Mehmet Müezzinoğlu Trakya Bölgesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title