Haberler

Rum Meclisi'nin Kararının Kınanması İçin KKTC Meclisi Harekete Geçti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Rum Meclisi'nin kararının kınanması için KKTC Meclisi harekete geçtiLEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iktidar partisi Ulusal Birlik ve Demokrat Parti meclis grupları ile 4 bağımsız milletvekili, Rum Temsilciler Meclisi'nin kararının kınanması için KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı'na...

- Rum Meclisi'nin kararının kınanması için KKTC Meclisi harekete geçti

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iktidar partisi Ulusal Birlik ve Demokrat Parti meclis grupları ile 4 bağımsız milletvekili, Rum Temsilciler Meclisi'nin kararının kınanması için KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı'na öneri sundu.

Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti meclis grupları ile 4 bağımsız milletvekili, Rum Temsilciler Meclisi'nin kararının kınanması için Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı'na öneri sundu. UBP Grubu adına Dursun Oğuz, DP Grubu adına Mustafa Arabacıoğlu ile bağımsız milletvekilleri Hasan Taçoy, Hakan Dinçyürek, Menteş Gündüz ve Önder Sennaroğlu'nun imzasını taşıyan yazıda, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Temsilciler Meclisi'nin Garanti ve İttifak Anlaşması'nın ortadan kaldırılmasına yönelik adımın kınanmasına ilişkin karar önerisini ilişikte sunar; içtüzüğün 81'inci maddesi uyarınca gereğini saygılarımızla arz ederiz" denildi.

KKTC Meclis Başkanlığı'na sunulan karar önerisinin gerekçesinde, Rum Meclisi'nin kararının Kıbrıslı Rum liderine, Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak garantilerin devam etmesine izin vermeyen ve Ada'da yabancı orduların varlığına son veren bir çözüm bulunması çağrısı yapmasını çağrıştırdığı kaydedildi. Önerinin genel gerekçesinde, anlaşma yoluna katkı koymak ve adil bir çözüm oluşturmak isteyen Kıbrıs Türkü'nün haklarının koruyucusu oldukları cihetiyle bu karar önerisinin hazırlandığı ve Kıbrıs Türkü'nün her koşulda haklarının garanti altında olacağının bir kez daha altının çizilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Sunulan önerinin gerekçesinde, "Türkiye, Kıbrıs Türk halkının talebi üzerine can ve mal güvenliğimizi korumak için uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hakkını kullanarak Kıbrıs'a gelmiş ve Kıbrıs Adası'nın 15 Temmuz 1974 darbesi ile Yunanistan'a bağlanmasını engellemiştir" denildi.

Rum Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz Cuma günü "Garanti Antlaşmalarının iptalini ve Türk askerinin Ada'dan tamamen çekilmesini" talep eden bir karar almıştı.

Rum Meclisi'nin Kararının Kınanması İçin KKTC Meclisi Harekete Geçti
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title
Close