Haberler

ORC'nin Trakya Anketi

Güncelleme:

3 büyükşehirde yapılan araştırmaya göre Edirne ve Kırklareli'nde CHP ipi göğüslerken, Tekirdağ'da seçmen tercihini AK Parti'den yana kullanıyor.

30 Mart yerel seçimleri öncesi seçmenin nabzını tutan ORC Araştırma Şirketi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

EDİRNE

Trakya'da CHP'nin kalesi illerden biri olarak gösterilen Edirne'de seçmenin 42.7'si 30 Mart yerel seçimlerinde tercihini CHP'den yana kullanacağını belirtti. Bu kentte yaşayanların yüzde 42.7'si CHP adayı Recep Gürkan'a oy vereceğini belirtirken, AK Parti adayı Ahmet Günşen yüzde 30.9'luk kesimin desteğini aldı. CHP aday göstermeyince DSP kanadına geçen Hamdi Sedefçi'ye destek ise yüzde 14.2 olarak belirlendi.

TEKİRDAĞ

2009 yerel seçimlerinde seçmenlerin yüzde 45.6'sının desteğini alan CHP'nin yapılan araştırmaya göre bu ilde büyük bir düşüş yaşadığı gözlendi. ORC anketine göre; bu ilde yaşayanların yüzde 38'i AK Parti adayı Mustafa Yel'i destekliyor. 2009 seçimlerinde fark atarak kazanan CHP'ye destek ise 36.2'de kaldı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'ndeki yarışta CHP adayı M. Siyam Kesimoğlu'nun AK Parti adayı Selahattin Minsolmaz'a 8 puanlık bir fark attığı sonucu ortaya çıktı. Bu ilde yaşanyanların yüzde 43'ü tercihini CHP adayından yana kullanacağını belirtirken, AK Parti'ye destek verenlerin oranı yüzde 35.1 oldu.


Kaynak: Haberler.Com / Politika

Trakya Bölgesi Kırklareli Tekirdağ Politika Haberler

500

Yorumlar (58)

AKP Lİalanya_alanya_2013@hotmail.com:

AK PARTİYE OY VEREN AKILSIZ CAHİL İSE BU KADAR CAHİL İNSANDAN OY ALAMAYANLAR İSE SÜZME GERİZEKALI OZAMAN

101
62
yanıtYanıtla
Hadi HadiAk.parti100@yahoo.com:

Süper. Ama kardeş bunlar senin bu lafını da anlayamazlar .

yanıt0
yanıt0
ÇILGIN AKP Lİmiro@hotmail.com:

ALLAHINA KURBAN ÇOK DOĞRU SÖYLEDİN

yanıt0
yanıt0
ez dumkurkalpazanlar46@hotmail.com:

oylar hizmete hizmet kürtlerde kürtler her yerde heryer bizimdir

22
114
yanıtYanıtla
suzanatilladogan@live.nl:

bu vatan hepimizin

yanıt0
yanıt0
msevincmsevinc@gmx.de:

Senin gibi kürt türk ayirimi yapan geri zekalilar unutmayin biz hepimiz kardesiz vesizin istediginiz hic bir zaman olmayacak Yasasin TC icinde yasayan halkin kardesligi

yanıt0
yanıt0
1453oldcityboy@rocketmail.com:

ESKİŞEHİRDE GİDECEK İBÜYÜK İHTİMAL CİHAPIN ELİNDEN AYRICA BU MİHAPLA CİHAPLI ARKDAŞLAR SİZ LAİKLİĞİ VEYA VATANI MİLLETİ ÜLKEYİ BAYRAĞI BÖLÜNME KORKUSUNU AŞILAYARAK SİZLERİ KORKUTARAK KANDIRIYORLAR BİRİ LAİKÇİ BİRİ TÜRKÇÜ:))) SADECE KENDİ TEKELİNİZDE GÖRMEYİN

27
92
yanıtYanıtla
Ş.K.serife@mycanbilgisayar.com:

CHP ile MHP olmasaydı, bu 10 yılda Türkiye'de Cumhuriyetten eser kalmamıştı. Hala tabelalarda tek-tük T.C. ibaresi kalmışsa onların mücadelesi sayesindedir. Bu millet 90 yıl önce de Atatürkçü Cumhuriyeti tercih etti, şimdi 21.yüzyılda güzelim cumhuriyetinden vazgeçip de sizin orta çağ arab zihniyetinizle yönrtilmeye izin vermeyecek

yanıt0
yanıt0
MANİSALIkartal_yamac65@hotmail.com:

Ş.K HALA AVUNUYON CHP MHP BU ÜLKKEYİ BÖLMEK İÇİN CAN ATIYORLAR EGER GENÇLER YAŞAMINI YİTRMİYORLARSA ERDOĞANIN PAYI COK YOK AMA KANA SUSAMİŞSANIZ O ZAMAN HAKLISINIZ YA EVLADINIZ YOK YADA VİCDANINIZ

yanıt0
yanıt0
TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜrdnorrod@mynet.com:

ARKADAŞLAR BURADA AKP AKP AKP DİYE MELEYENLER TROLLERMİŞ.YANİ HALK YOK SADECE KP NİN PARALI ÜYELERİ.

65
52
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title