Haberler

MSB, PKK'nın kirli planını ortaya çıkardı! Gizlenmek için ormanları yakıyorlar

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın kirli planını görüntülerle ortaya çıkardı. Bakanlık, teröristlerin Irak'ın kuzeyinde yerlerinin tespit edilmesini önlemek için ormanları yaktığını ve bölgedeki halkı da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." yalanıyla kandırmaya çalıştığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya adresi üzerinden yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde uyguladığı kirli planı duyurdu.

"PKK'DAN ALÇAK PLAN"

Bakanlığın "Terör örgüt PKK'dan alçak plan" başlıklı açıklamasında teröristlerin Irak'ın kuzeyinde yerlerinin tespit edilmesini önlemek için ormanları yaktığı ve bölgedeki halka da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." yalanını söyledikleri belirtildi.

"YERLERİNİN TESPİT EDİLEMEMESİ İÇİN"

20 Haziran Perşembe günü Diyarbakır-Mardin arasında çıkan ve 15 kişinin can verdiği yangın güncelliğini korurken yapılan bakanlık açıklamasında "Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar" ikinci başlığının altında şu ifadeler yer aldı:

" Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor.

"ORMANLARI TSK YAKTI" YALANIYLA KANDIRIYORLAR

PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor.

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!"

MSB, PKK'nın kirli planını ifşa etti! Gizlenmek için ormanları yakıyorlar

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Milli Savunma Bakanlığı Irak PKK Güvenlik Güncel Haberler

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Sinan Oğan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu itirafı: Bana, 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi

Sinan Oğan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu itirafı: Bana, 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi

Evlerinin altındaki yılanlar için tüfekle nöbete başladılar! Anlattıkları 'Yer altı canavarı' söylentisine neden oldu

Evlerinin altındaki yılanlar için tüfekle nöbete başladılar! Anlattıkları "Yer altı canavarı" söylentisine neden oldu

Bakmadan Geçme

Almanya Danimarka maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Danimarka maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? 30 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Almanya Danimarka maçı neden durdu, ne oldu? Almanya Danimarka maçı iptal mi oldu, ertelendi mi? 1 Temmuz Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 1 Temmuz burç yorumları nedir? Almanya Danimarka maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Almanya Danimarka maçı ne oldu? Almanya Danimarka maçı CANLI izle! (EURO 2024) Almanya Danimarka EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? İsviçre İtalya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İsviçre İtalya maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İsviçre İtalya maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İsviçre İtalya maçı ne oldu? TRT 1 şifreli kanal nasıl açılır? (ÇÖZÜMÜ)
Komşusundan gelen sesi kaydedip sosyal medyada isyan etti: Her gün aynı şey

Komşusundan gelen sesi kaydedip sosyal medyada isyan etti: Her gün aynı şey

500

Yorumlar (32)

Yusuf Mert Ayık:

Realist bakıyorum , atılan mühimmattan çıkma ihtimalide güçlü ancak Dronelardan kaçmak için suriyede nasıl lastik yakıyorlarsa ormanı yakarlarsa hem ısıt güdümünden hem dumandan yararlanabilirler , terör örgütü akdenizde yaktığı ormanları göz önüne almadan böyle bi açıklama yapmasıda ironik Savaş güvercini ya da Barış kılıcı kadar ...

451
18
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Emrah aydın, keşke iha sihalar uluslararası antlaşmalara rağmen işgal edilen yunanistan tarafından silahlandırılan ege deki adalara da uğrasa sen bir gaziye vefa borcunu böyle mi ödüyorsun

yanıt6
yanıt0
bekir yapici:

bir gazi olarak hainlerin gizlenme amacli orman yaktigi aciklamasi bence cok sacma ve mantiksiz cünki ormanlik calilik ve yüksek otluk alanda saklanmak cok daha kolaydir orman ve calilik alan saklanilsin diye degil saklanilmasin diye ve alani kontrol altinda tutmak icin yakilr,ancak hainlerin ülkemize köylümüze zarar vermek icin diger bölgelerimizde orman yaktigi bilinmeyen yeni bir sey degil.

104
164
yanıtYanıtla
Emrah Aydin:

Sevgili Bekir, hangi dönem gazisisin bilmiyorum ama bu bizim iha/sihalardan önceyse, lütfen iha/sihaların yeteneklerini araştır.

yanıt176
yanıt46
Goethegitme:

Gaziler güncellenmeli mi diyelim

yanıt34
yanıt21
Kasım Ekşi:

Doğru da,eğer çatışma anında kuşatmadan kaçacaklar ise olabilir.

yanıt16
yanıt6
Ali:

Hiç inandırıcı bir haber değil.

145
68
yanıtYanıtla
Düsünür:

Ormanlar kamuflajdir bana hic inandirici gelmiyor. En basitinden soruyorum. Terorisleri cölun ortasinda avlamak mi daha kolay ormanlik alanda mi ?

107
78
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

İşte böyle haberler verince gerçekten halkı aptal yerine koyuyorlar.

yanıt77
yanıt21
Halit Uygan:

Termal kameralar yerlerini tespit edemesin diye yakıyorlar.

yanıt22
yanıt11
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title