MHP 25. Dönem Milletvekilleri Buluştu
25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri, ülke gündemini ve MHP’nin tüzük kurultayı sürecini değerlendirmek üzere Ankara TBMM Sosyal Tesislerinde toplandı.
25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri, ülke gündemini ve MHP'nin tüzük kurultayı sürecini değerlendirmek üzere Ankara TBMM Sosyal Tesislerinde toplandı. Geleneksel hale getirilen ve ikincisi gerçekleştirilen buluşmanın ardından 25. Dönem MHP Milletvekilleri toplantıyla ilgili ortak bir açıklama yaptı.
Toplantıya, MHP'nin 25. Dönem Milletvekilleri Vedat Bayram (Niğde), Yavuz Temizer (Elazığ), İbrahim Kürşat Tuna (Çanakkale), Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen (Konya), Dr. Uygar Suphi Aktan (İstanbul), Turan Yaldır (Aksaray), Alparslan Ahmet Dursun (Burdur), Celal Dağsez (Sivas), Prof.Dr. Recep Çetin (Balıkesir), Ali Uzunırmak (Aydın), Dr. Karabey Kadri Karaoğlu (Bayburt), Durmuş Yalçın (Karabük) ve Mustafa Canlı (Gümüşhane) katıldı.
Milletvekilleri, 1 Kasım Genel Seçimi sürecinde ve sonrasında yaşananları MHP ve ülkücü iradenin hızla pasifize edilerek yeni bir siyasal düzen oluşturulmaya çalışıldığı şeklinde yorumladı.
MHP milletvekilleri adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "25. Dönem MHP milletvekilleri olarak, hem MHP teşkilat ve tabanını, hem de seçilmiş olduğumuz illerdeki seçmenimizi temsil etmekte olduğumuzun bilinciyle bizlerin, bu gidişata kayıtsız kalması söz konusu değildir. Bu zorlu koşullarda bizlerin tek amacı, ömürlerimizi verdiğimiz Türk Milliyetçiliği davasının ve fikriyatımızın siyasi tecelligahı olan Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara gelmesidir. Bu davaya gönül verenlerin daha fazla oyalanmaya, ötelenmeye, her türlü özveriye rağmen başarısızlığa mahkum bırakılmaya artık tahammülü kalmamıştır. İçerisinde bulunduğumuz tarihi süreç bizlerin inisiyatif ve sorumluluk almasını zorunlu kılmaktadır. Milliyetçi hareketin yeniden ve daha güçlü bir biçimde şaha kalkması, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkese, tüm Türk milletine bir umut olabilmesi ancak kendi içerisinde sağlayacağı bir değişim ve heyecanla mümkün olabilecektir."
"GENEL MERKEZDE YENİ BİR YAPILANMAYA İHTİYAÇ VAR"
Yapılan açıklamada, genel merkezde yeni bir yapılanma gerektiği belirtilerek şöyle denildi:
"Biz, 1 Kasım Genel Seçimi sonrasında köylüsünden kentlisine, toplumsal hayatta karşılaştığımız insanların çok büyük bir kesiminin MHP'nin gelecek vizyonuna ilişkin olarak çeşitli talepleriyle karşı karşıya kaldık. Siyasetin halktan kopuk bir biçimde yapılamayacağının bilincinde ve fakat halka önder olarak yapılması gerektiğinin farkında olarak biz, MHP Genel Merkezinde yeni bir anlayış ve bu anlayışı temsil edebilecek bir yapılanmaya ihtiyaç olduğuna inanmaktayız. Yine bu çerçevede, istişareden ve Türk milletinin beklenti ve taleplerinden uzak bir siyaset tarzının sürdürülebilir olmasını mümkün görmemekteyiz. Bundan dolayı esas önemli mesele, Milliyetçi Hareketi ülkenin bu kritik siyasi dönemecinde tekrar sağlam temelleri üzerinde yükseltecek bir anlayış, strateji ve ekibi oluşturabilmektir. Elzem olan, sevgiye, saygıya, emeğe, liyakate ve ülküdaşlık hukukuna önem ve öncelik veren bir düşünce ve sistematiği MHP içerisinde hakim kılabilmektir."
Açıklamada, MHP'nin gelecek nesillere umut verecek, halkımıza ihtiyacı olduğu güveni yeniden telkin edecek bir başarı hikayesine ihtiyaç olduğunu belirterek "Bu başarı hikayesi, geleneğe bağlı ancak, geleceği hedefleyen yeni fikirler, söylemler ve çalışmalarla gerçekleştirilebilir. 1 Kasım Genel Seçiminden sonra boynu bükük kalan MHP teşkilat mensuplarının ve yıllardır hiçbir karşılık beklemeksizin MHP'ye koşulsuz destek veren seçmenimizin buna da fazlasıyla hakkı vardır" ifadesi kullanıldı.
KURULTAYA DESTEK
MHP 25. Dönem Milletvekillerinin açıklamasında, olağanüstü tüzük kurultayına çağrı yapılarak şu ifadelere yer verildi;
"Ülkücünün ülkücüye düşman edilmesine, harcanmış onca emeğin ziyan edilmesine, toplumda partimiz içerisinde bir kavga varmış izlenimine yol açılmasına izin vermeden, geçmişten bize kıymetli bir miras olarak gelen Genel Merkez yönetim tecrübelerimizi zayi etmeden ve Milliyetçi Hareketin geleceği olacak genç kadroların heyecan ve iştiyaklarını söndürmeden MHP'liler olarak ortak aklı harekete geçirmeliyiz."
Yaşanan olağanüstü şartlar dolayısıyla bir kurultay gerektiği belirtilerek şu görüşe yer verildi:
"Parti içinde demokratik haklarını kullanarak tüzük kurultayı için imza veren delegelerin yoğun olarak bulunduğu il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasına ve imza veren delegelere ve bu konuda irade beyan edenlere karşı kullanılacak her türlü onur kırıcı üsluba karşı olduğumuzun altını önemle çiziyoruz. Türk siyasi hayatında farklı bir yeri olan 25. Dönem MHP milletvekilleri olarak; 1 Kasım Genel Seçimi neticelerinin sağlıklı bir biçimde değerlendirilebilmesi ve parti tüzüğümüzde gerekli değişikliklerin yapılması amacıyla Olağanüstü Tüzük Kurultayı çağrımızı yineliyor; gerek partimiz içerisinde, gerek ülkemiz idaresinde hukuka saygılı, demokratik, adil ve geleceğe güvenle bakabilen bir yönetim anlayışının oluşturulabilmesi için sonuna kadar gayret sarf edeceğimizi tüm ülküdaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarımız, saygıdeğer seçmenimiz ve gönüldaşlarımız nezdinde bütün Türk kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." - ÇANAKKALE