Haberler

Köfteci Yusuf skandalı bir bakanı koltuğundan edebilir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik olacağını açıklamasının ardından kulisler hareketlendi. Yeni dönemde üstü çizilmesi muhtemel pek çok isim ön plana çıkarken Köfteci Yusuf olayıyla eleştiri oklarını üzerine çeken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın listenin tepesinde olduğu öne sürüldü. Yumaklı'nın yerine Vahit Kirişci'nin getirileceği konuşuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş ürün satan firmaları kamuoyuna açıklamasıyla gündemin merkezine oturan Köfteci Yusuf'la ilgili tartışmalar devam ederken sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

BAKAN YUMAKLI GİDEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapılacağını açıklaması sonrası gözler hangi bakanların üstünün çizildiğine çevrildi. Erdoğan'ın bu revizyonu, ay sonunda yapılacak AK Parti MYK toplantısından önce gerçekleştirmesi beklenirken Köfteci Yusuf olayıyla eleştiri oklarını üzerine çeken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın listenin tepesinde olduğu öne sürüldü.

PARTİ İÇERİSİNDE DE ELEŞTİRİLİYOR

Bakan Yumaklı'nın, özelikle Köfteci Yusuf olayına ilişkin, AK Parti içinde de yoğun eleştirildiği konuşuluyor. Marka değeri en az 2 milyar doları olan ve yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edildiği bir Türk markası üzerinde tartışmalı bir durumun oluşmasının Yumaklı'nın koltuğundan edeceği yönünde yorumlar yapılıyor. Yumaklı'nın yerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci'nin tekrar getirileceği ifade ediliyor.

DESTEK YAĞDI, ŞUBELER DOLDU

Bakanlık'ın raporuna rağmen 42 ilde toplam 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a haksızlık yapıldığını düşünen birçok vatandaş, firmaya destek olmak için şubelere akın etti. Sosyal medyada yayılan bir videoda, firmanın şubelerinden birinin tamamen dolu olduğu gözler önüne serildi. Kısa sürede viral olan bu görüntünün altında, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak" gibi yorumlar dikkat çekti.

ERDOĞAN "SAVUNMA HAKLARI VAR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Köfteci Yusuf tartışmalarına dahil olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus."

Köfteci Yusuf skandalı bir bakanı koltuğundan edebilir
Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Vahit Kirişci Köfteci Yusuf Politika Ekonomi Güncel Tarım

Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' kararı

Mahkemeye zorla getirilecek

Okul müdürüne silah çeken öğretmen bir süredir mobinge maruz kalıyormuş

Okul müdürüne silah çeken öğretmenin ilk ifadesi ortaya çıktı

2 genç kızı katleden cani Semih Çelik'in hastane raporları ortaya çıktı

Surları kana bulayan caninin hastane raporu ortaya çıktı

3 bölgeyi etkileyen 5.9'luk depremin bilançosu

3 bölgeyi etkileyen 5.9'luk depremin bilançosu

500

Yorumlar (26)

GAGS:

komple hepiniz o varrraklı koltuklarınızı da alıp defolup gitseniz ne güzel olur!

281
68
yanıtYanıtla
CAN Işık:

YUSUF kraldır

146
54
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Yumakllı bile bile 12 bin çalışanı olan Köfteci Yusuf' a iftira atıp kirletmek istediyse vay onun haline. 12 bin çalışanın diğer aile bireyleri birlikte almış olduğu ah onu mahveder. Yüce Allah, neyle gelirsen gel karşıma affederim ama Kul hakkını affetmem demiş.

151
24
yanıtYanıtla
BARBAROS:

Koltuk meselesi kime niyet kime kısmet. Baki olan tek kişi REİS tir. Herkes yanlışa düşebilir ama o asla haşaaaa

23
128
yanıtYanıtla
Mustafa Özdemir:

Köfteci Yusuf olayını her hatırladığımda aklıma “don’t look up” filmi geliyor. Domuz eti kullanıldığı açık net belli ama kimse görmek istemiyor. Kaç tane tarım bakanı gördünüz böyle cesurca ayrım yapmadan tüm pislikleri çarşaf çarşaf ilan eden. Tarım bakanını domuz lobisine yedirmeyiz

60
88
yanıtYanıtla
dehide:

Garip kuş Yusufa bakın. Gücü yok ama gerçekler ortaya çıktı diye bakanı yerinden edebiliyor

116
16
yanıtYanıtla
Sefa Altun:

YUMAKLİ CİFTCİYİ BİTİRDİ.....

68
11
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bence sanki bir komploya ortak olmus gibi görünüyor ya kasit var yada birilerinin dolmusuna geldi adam hayat pahaliligindan satis düsünce ankara dahil bazi sehirlerde subelerini azaltma karari almis bir bakiyorsunuz günde tonlarca et islenen tesis dururken ankarada iki subeden numune alinmis domuz bulunmus niye at esek degilde domuz ayrica domuzun o subede veya yolda karistirilmadigi ne malum niye bulundugunda degilde aylar sonra aciklandi ve halka domuz yedirmesine müsade edildi dersiniz?

40
4
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Bu kadar ucuz mudur. Binlerce çalışan bir işletmeye iftira atmaya yeltenerek iflasa sürüklemek. Suçlu var ortada. Artık millet AKP den gelen hiç birşeye inanmıyor ve güvenmiyor. Güven bittiği yerde AKP de bittiğinin farkında değiller.Millet ERKEN SEÇİM istiyor. Millet güven verecek,kendini geliştirmiş,milletine vatanına sahip çıkacak gerçek bir lider görmek istiyor artık. Türk Milleti hakettiği kaliteli huzurlu bir yaşam istiyor.

36
7
yanıtYanıtla
E Demir:

Tabi memlekette işini yapan adamı dokuz köyden kovarlar. Tabi ona danışmadan karar almamalıydı.

12
16
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title