Haberler

İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilk defa yeşil ışık yaktı: Sıcak bakarım

İYİ Parti, 6'lı masadaki ortağı CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimaline ilk defa açık bir şekilde yeşil ışık yaktı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, katıldığı televizyon programında, "Ben Kemal Bey'e sıcak bakarım. Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu kaybedecek. Altılı Masa olarak parlamentoda çoğunluğu elde edebileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne çekilme ihtimali iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Muhalefet blokunun oluşturduğu 6'lı masa hala cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Son yapılan toplantıda ocak ayının sonu işaret edilirken, şu ana kadar adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri ön plana çıktı.

İYİ PARTİ'DEN YEŞİL IŞIK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına her fırsatta karşı çıkan İyi Parti, ilk defa yeşil ışık yaktı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, tv100'de katıldığı programda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığını söyledi.

"KEMAL BEY'E SICAK BAKARIM"

"Kılıçdaroğlu adayım derse İYİ Parti destek verecek mi?" sorusuna Usta, "Onları genel başkanlar bilir. Ben Kemal Bey'e sıcak bakarım. Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu kaybedecek. Altılı Masa olarak parlamentoda çoğunluğu elde edebileceğimizi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

"İŞLER İYİYE GİTMEYİNCE EYT SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ADIM ATILDI"

İYİ Partili Usta, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Seçim yaklaştı, sandığı gördü, işler iyiye gitmeyince EYT sorununu çözmek için adım atıldı. Henüz kanun gelmedi, nasıl çözeceklerini tam biliyor değiliz. 2 milyon 250 bin kişi deniyor ama rakam fazla. Potansiyel EYT'liler de var. Staj mağdurları tamamen ayrı. Eylül 1999'da reform yapılmıştı. SGK kanunundan önce girip şu an itibariyle prim ödeme kanunun prim ödeme gün sayısını doldurup bekleyenler vardı. Şu an 2 milyon 250 bin kişi, hatta onun biraz daha üzerinde olacak. Bunların SSK'lıların, Bağ-Kur'lular büyük ölçüde emekli olacak. Eylül 1999 öncesi girişli olup 1-2 ay sonra prim ödeme gün sayısını dolduracak ama yaş nedeniyle bekleyecek 1,8 milyon kişi burada var. Buraya verip buraya vermemek olmaz. Dava konusu olur ve rahatlıkla kazanılır."

"KLASİK SAĞ, CAMİDE NAMAZA GİRDİĞİNDE SAFIN SOLUNA DURMUYOR"

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katıldığı televizyon programında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişeleri olduğunu dile getirmişti. Ağıralioğlu, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?" sorusuna, "Endişemiz var, evet" diye cevap vermişti. Sağ seçmenin sol bir adaya sıcak bakmayacağını söyleyen Ağıralioğlu, "Bizim klasik sağ, refleks olarak, mesela camide namaza girdiği zaman safın soluna durmuyor. Nihayetinde bu bizim refleksimiz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Altılı Masa Erhan Usta İYİ Parti

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500

Yorumlar (16)

Kenan Tetik:

Abd İngiliz icazet verdimiki konuşuyorsunuz nasıl tlden 6 0ı attıysak sizide atacağız

39
39
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

artık millet ittifakının resmi olmayan kesin adayı kılıçtaroğlu olduğu görülüyor verdikleri vaatlere göre iktidara geldiğinde padişahlık sistemi değişecek umarım öyle olur bana göre başka bir seçenek yok

43
34
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Herkes ters köşe olacak. Aday içlerinden biri değil boşuna heyecan yapmayın. AKP ve MHP bilerek strateji yaptı kılıçdaroğlu olsun diye ama, buna da düşmedi millet ittifakı. Akşenerin zekasını gördüğünüzde yok artık deyip bir akp li bile der ki bu adaya ben bile oy verecem.

23
35
yanıtYanıtla
Hasan Gönen:

Türk siyasiler işin kolayını buldular ya yıllardır solu öcü görenleri kışkırtıp hedeflerine kolayca ulaşıyorlar.

29
15
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Anlamıyorum, iki de bir erken seçim yapın diyen de bunlar. Hadi erken seçim kararı alınsa adayınız yok ortada ne zaman belileyeceksiniz aday ne zaman hazırlanacak. görev süreci için kadro, vaadler projeler hazırlamayacak mı?

23
20
yanıtYanıtla
x girilmez:

yav ne vaadi ne projesi vizyonsuz adamalarda en iyi bildikleri heykel yapmak

yanıt4
yanıt2
Hüseyin Kaan:

sen refleks olarak camide sağda raf tutabilirsin ama fikren sola kaymıssın

29
13
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Seçimden sonra 6 lı masadan gelen yorum,biz elimizden geleni yaptık ba?aramadîk,fakat 2023 de mhp cumhur ittifakında olmayacak,ssdet ile akp hükümeti kuracak

4
25
yanıtYanıtla
Okan Kocabas:

Cumhurbaşkanı Tayyip Beye hayırlı olsun bence seçime gerek yok o zaman.

19
10
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Masada Birbirlerini baka baka bir hal oldular

16
8
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title