Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Bitlis'te
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, çözüm süreci ve Meclis'e türbanla girilmesi konularını değerlendirdi.
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, çözüm süreci ve Meclis'e türbanla girilmesi konularını değerlendirdi.
Ankara'dan çıkıp 'Özgürlük ve Barışı Yürüyüşü' adı altında Doğu ve Güney Doğu illerini gezerek incelemelerde bulunduklarını ifade eden Burkay, Kürt sorunun ağırlaşmış bir sorun olduğunu söyledi.
Bir çay evinde partililerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan HAKPAR Genel Başkanı Burkay, "Bu yürüyüşümüzün amacı, şu anda ülkemizin içinden geçtiği dönemin temel özelliklerine dikkat çekmek. Bize göre bu özgürlük ve barıştır. Özgürlük dediğimiz zaman, bu asıl olarak Kürt halkının taleplerini içeriyor. Yani Kürt sorununun eşitlik anlamında çözülmesidir ama aynı zamanda bu Türkiye'nin demokratikleşmesini içeriyor. Biz inanıyoruz ki, Kürt sorunu eşitlik temelinde çözüldüğü zaman Türkiye'nin demokratikleşmesi için önündeki yol açılacaktır. Hatta Türkiye'nin çağ atlayıp gelişmesi için önündeki yol açılacaktır. Barış olmadan insanlarımızı mutlu etmek zaten mümkün değildir. Bilindiği üzere Kürt sorunu eski bir sorundur. Bu sorun uzun yıllar ağır politikalar yüzünden daha da ağırlaştırıldı. Sanıyorum şimdi artık Türkler ve Kürtler olarak akıllıca, uygarca çözüm için koşulların olgunlaştığı bir noktaya geldik. Yani bu işin kavgayla şiddetle çözülemeyeceğini gördük. Bizler HAKPAR olarak zaten barışçı bir partiyiz. Sorunların diyalog yönünde barışçıl çözümlerle ortadan kalkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Meclise türbanla girilmesini olumlu bulduğunu ifade eden Burkay, "Ben Meclis'e türbanla girilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Zaten öteden beri türbanın kamu alanında yasaklanmasını yanlış bulmuştum. Nitekim Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığında çıkan tartışmalar sırasında ben yazdığım yazıda şunu söyledim. Neden başı türbanlı bir kadın Cumhurbaşkanı olmasın? Yani bırakın eşi türbanlı olduğu için cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık görevini engellemeyi, tam tersine başı türbanlı bir kadın da bu ülkede cumhurbaşkanı olabilmelidir. Bence demokrasi budur. Yani isteyen kadın başını açar, isteyen örter. Her ikisine de saygı duymak lazım. Bu da demokrasinin bir parçasıdır. Demokrasiye alışacağız" dedi. - BİTLİS