Haberler

Gergerlioğlu: 9. Yargı Paketi büyük bir hayal kırıklığı

Güncelleme:

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Başkanlığına sunulan 9. Yargı Paketi'nin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Gergerlioğlu, paketin yetersiz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasa hükümlerine yönelik düzenlemeler dışında bir yenilik içermediğini söyledi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomiyi düzeltmek için uyguladığı ağır vergilerin enflasyonu düşüremediğini ve vatandaşların nasıl geçineceğini sorguladı. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına da eleştirilerde bulundu.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Başkanlığına sunulan 9. Yargı Paketi'nin büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin, "Dağ fare doğurdu, dişe dokunur hiçbir şey yok." diye konuştu.

9. Yargı Paketi'nde birtakım teknik maddeler ile Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği yasa hükümlerine yönelik yeni düzenlemeler dışında bir şey olmadığını savunan Gergerlioğlu, "9. Yargı Paketi, büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ağır vergilerle ekonomiyi düzeltmeye çalıştığını ancak bir türlü enflasyonu düşüremediğini belirten Gergerlioğlu, emeklilerin 10 bin lira, asgari ücretlilerin 17 bin lirayla nasıl geçineceğini sordu.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına yönelik eleştirilerini de dile getiren Gergerlioğlu, "Bu memlekette TÜİK'in rakamlarının doğru olduğuna inanan var mı?" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Gergerlioğlu Anayasa Mahkemesi Mehmet Şimşek Milletvekili DEM Parti Politika Kocaeli Güncel

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title