Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: AK Parti'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan Ankara kulislerini hareketlendiren bir açıklama geldi. AK Parti'den yaklaşık 40 milletvekiliyle görüştüklerini bu sayının eskiler dahil edildiğinde 60'ları bulduğunu belirten Özdağ, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşüyor, ben görüşüyorum, diğer parti yetkililerimiz görüşüyor. Aynı şekilde MHP'li vekiller ile de görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi kurucularından Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ak Parti'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüştüklerini ifade etti. "Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor" diyen Özdağ, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşüyor, ben görüşüyorum diğer parti yetkililerimiz görüşüyor. Siyasetin içerisinden gelen hepimiz görüşüyoruz. Aynı şekilde MHP'li vekiller ile de görüşüyoruz. Anavatan Partisi'nde, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış eski vekiller ile de görüşüyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: AK Parti'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruzGelecek Partisi kurucularından Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ.

"TEK BİR HAKİM BİLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAŞVURUSUNA OLUMLU YANIT VEREMEZ"

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'nun sorularını yanıtlayan Özdağ, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) zamanında seçim için Erdoğan'ın başvurusunu kabul eder mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Hayır asla edemez. YSK'nın 11 üyesi de yüksek hâkimdir. Anayasanın 101. Maddesi çok açık ve nettir. 'Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilir' hükmünü AK Parti iktidarı 2007 yılı referandumu ile anayasaya koydu. 2010 ve 2017 anayasa değişikliklerinde bu hüküm aynen kaldı. Erdoğan ise 2014 ve 2017'de iki kez seçilerek bu görevi tamamladı. Bu anayasal hüküm karşısında tek bir hâkim bile Erdoğan'ın başvurusuna olumlu yanıt veremez."

"YSK'NIN 11 ÜYESİNİ KAMUOYUNA AFİŞE EDERİZ"

YSK'nın başvuruyu kabul etmesi ihtimalini de değerlendiren Özdağ, "Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çiğneyen YSK'nın 11 üyesini kamuoyuna afişe ederiz. 81 ile üzerlerinde resimleri ve isimleri bulunan YSK üyelerinin afişlerini üzerlerine, 'İşte Anayasayı çiğneyenler' diye kocaman yazı koyar onları afişe ederiz. Gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz. Sokağa çıkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar. Dünyayı başlarına yıkar, Anayasayı çiğnetmeyiz…"

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Selçuk Özdağ AK Parti MHP Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (10)

tahsin bueyuekkol:

Görüşmekle bitiyo

49
33
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Mühim olan milletin vicdanında yer alabilmektir.

68
11
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Tamam....Diyelim ki doğru... Peki, doğru söylediğine inanmayanları nasıl inandıracaksın? Tek bir yolu var.. Eğer "karakter sahibi, dürüst siyasetçi ve bir gramda olsa adamsanız" açıklayın o vekillerin kimler olduğunu.. Yapamazsınız değil mi?? İşte siyaset bu tür ahlaksız-karaktersiz fikir ve düşünce üretenler yüzünden kirleniyor.. O yüzden topunuzun milletin gözünde zerre kadar değeriniz yok.

33
19
yanıtYanıtla
Yazıkk:

sallaaa..

25
18
yanıtYanıtla
HAMİT GÖRGÜLÜ:

Görüşünce ne olacak devşirme ile bir yere varılmaz. Sen önce kendin halka güven vereceksin.

33
4
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

bu saatten sonra reis arkasına bakmaz ahmet kardeş senin oyun yüzde 2 geçmez emin ol

18
11
yanıtYanıtla
ilkay bay:

simdi seçimden sonra ortadan yok olan mucadeleyi erdoğanın sırtına birakan milletvekilleri 40 kişinin arasında olmadığını kanıtlama yarışına girecek izleyelim

11
11
yanıtYanıtla
taner ipek:

benim de görüştüğüm bir bayan var fakat olacak gibi değil

15
4
yanıtYanıtla
MASARİ:

AKP nin devamı GELECEK arkadaşlar..

6
10
yanıtYanıtla
M. Şerif Sincar:

Herkes biri leri ilr görüşebilir sorun değil. Ancak davasını satıp diğerine giden bir gün senide satar ayrıca bu ülkede kimse millet vekillerinin şahsiyetine oy vermez Partiye oy verir millet

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title