Haberler

Erdoğan, NATO zirvesine katılmak için ABD'ye gidiyor! Çantasında 4 önemli dosya var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün NATO zirvesine katılmak için ABD'nin başkenti Washington'a gidiyor. İsrail'in Gazze'deki katliamının durdurulması için atılacak adımları gündeme getirmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çantasındaki diğer 3 dosyanın ise Orta Doğu'daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Karadeniz'in güvenliği olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75'inci yıl anma programı çerçevesinde gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün ABD'ye uçuyor.

BIDEN İLE YEMEKTE BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın ise 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak. Aynı günün akşamında liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da vereceği akşam yemeğinde buluşacak.

ÇOK SAYIDA İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

Liderler, Perşembe günü NATO- Ukrayna Konsey toplantısı için aynı masa etrafında bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı, zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme de gerçekleştirecek.

ÇANTASINDA 4 ÖNEMLİ DOSYA VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'deki katliamının durdurulması için atılacak adımları gündeme getireceği zirveye giderken yanına aldığı çantasındaki diğer 3 dosyanın ise Orta Doğu'daki gelişmeler, Rusya- Ukrayna savaşı ve Karadeniz'in güvenliği olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı, Washington'dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyecek.

ÜYE ÜLKELER SAVUNMA TEDBİRLERİNİ GÖRÜŞECEK

NATO'nun bu yılki zirvesinde ittifak üyeleri güvenlik konusunu ele alacak. Soğuk savaştan bu yana dünyanın en büyük güvenlik sınamalarından geçtiği bu dönemde üye ülkeler savunma tedbirlerini görüşecek.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA VAR

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından zirve ile ilgili paylaşım yaptı. Açıklamada "NATO'nun 75'inci kuruluş yıl dönümüne tekabül eden zirvede; İttifak coğrafyasına yönelik meydan okumalar ve riskler karşısında teşkilatın, caydırıcılık ve savunma alanındaki gayretleri ile Ukrayna'daki durum ve bu ülkeye yönelik destek hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Terörle mücadele konusunda atılan adımlar da zirve gündeminde yer alacaktır" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca "NATO'nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda'nın liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı ve Avrupa Birliği temsilcileri de ilgili oturumlara iştirak edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve marjında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Uluslararası İlişkiler Washington Karadeniz Orta Doğu Politika Ukrayna İsrail Dünya Gazze Rusya Nato

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'yi 'Rabia' işaretiyle uğurladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uğurlamasında dikkat çeken detay

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma çıktı! Ağır silahları devreye aldılar

2 ülke arasında çatışma çıktı, ağır silahları devreye aldılar

Hamas görüntüleri yayınladı! Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış

Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış

Alper Yeğin'den AK Parti dönemi için olay iddia: 1 Ocak'ta kilosu 750 TL'den 4.750 kilo baklava almışlar

Sancaktepe Belediye Başkanı'ndan AK Parti dönemi için olay iddia

500

Yorumlar (17)

İzmarit:

Kan içmiş kızılcık şerbeti yutmuş bir adam. Hayatın tozunu da yutmuş yutturmuş bir adam.

7
54
yanıtYanıtla
cavit dogan:

Kızılcık şerbeti mi içmiş ? Faizler %50, Emekli maaşı 10.000, kiralar 15.000, bir kilo limon 100 TL. İçirdi diyecektin sanırım..

yanıt42
yanıt5
ARSLANOĞLU Hakan:

Geçmişteki Osmanlı'nın Dünya liderliği bugün Amerika' da. Çoğu lider Amerika'nın arkasından konuşuyor ama konuştuklarının arkasında olmuyorlar, aksine yanında oluyorlar.

42
1
yanıtYanıtla
Mevlüt Güler:

Çantasındaki en önemli dosya Emekli maaşı ve Asgari ücret kirayı karşılamıyor bunu nasıl başardıklarını anlatacak....

20
3
yanıtYanıtla
Akıllı olmalıyız:

Gerçekten natodada bunu konuşacaktı. 38 yaşında eytli emeklilerimizin çalışmadan ömür boyu devlet bana baksın üstüne bi de süper zam yapsın isteği.

yanıt1
yanıt1
gunay yanug:

emekliler seni seçimde bitirir reis

12
2
yanıtYanıtla
muratemre yılmaz:

Bitiremezler.Bu kadar rahat olmasının sebebi basit .16 milyon mülteci..Emeklilerin yerine multeci oylari yetiyor..

yanıt7
yanıt1
Akıllı olmalıyız:

Muratemre mültecinin oy vereceği ne malum nerden bilecekler. O emekliler oy verir belediye seçimini önemsemiyorlar ama genelde sandığa giderler

yanıt1
yanıt1
Yalçın Şen:

adam bizim paralarla hem dünya turu yapıyor, hemde ülkenin içine ediyor.

5
1
yanıtYanıtla
Akıllı olmalıyız:

Ay ne kadar baydı bu yorumlar ve düşünce biçimi. Adam cumhurbaskanı gitmeyecek mi. Sen ol sen git

yanıt1
yanıt2
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title