Haberler

Kabine sonrası dikkat çeken sözler: Ekran ekran dolaşıp sağa sola sataşıyorlar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamada, siyasette yumuşama iklimine girildiğini vurgulayarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan, "Partisi tarafından dışlanmış, hatta istenmeyen adam ilan edilmiş kimi eski siyasetçilerin ekran ekran dolaşıp kutuplaştırıcı söylemlerle sağa sola sataşmasını, özellikle siyasette yumuşama atmosferini provokatif ifadelerle hedef tahtasına koymasını asla iyi niyetli bulmuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde siyasette görülen yumuşama iklimine ilişkin önemli ifadeler kullandı.

"TÜRKİYE SİYASETTE YUMUŞAMA İKLİMİNE GİRDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Sınırlarımızın hemen ötesinde her gün yeni bir çatışma patlak verirken, şunu çok net söylemek isterim ki, siyaset kurumunun eski alışkanlıklarla yoluna devam etmesi mümkün değildir. Bu noktada esasen yapmamız gereken bellidir. Türkiye'nin umutsuzluk girdabına sürüklenmesini bekleyenlerin ve onların içimizdeki lejyonerlerinin gerilimi körüklemesine, 85 milyonun bin yıllık kardeşliğine gölge düşürmesine müsaade etmemeliyiz. Türkiye'yi kendi iş dinamikleri üzerinden köşeye kıstırarak denklem dışına atma girişimlerine rıza gösteremeyiz. Şunu hepimiz görmeli ve uyanık olmalıyız. Her kim siyasetten topluma yayılan yumuşama iklimini baltalamak için hamle yapıyorsa, kesinlikle Türkiye'nin iyiliğini istemiyor demektir. Her kim siyasi hırslarını ve ideolojik ön kabullerini bir tarafa koyma erdemi sergilemiyorsa, ülkemize ve milletimize büyük bir kötülük yapıyor demektir. Her kim ülkemizin güvenlik kuşağını güçlendirmeyi hedefleyen çabalarını sureti haktan görünerek hedef alıyorsa, milletin zihnini bulandırıyorsa, acı hatıraları tekrar geçiyorsa apaçık bir ihanet içerisinde demektir. Bunu şunun için söylüyorum. Malumunuz, Türkiye son dönemde siyasette bir yumuşama iklimine girdi. Siyasi aktörler arasında bilhassa milli meselelerde ortak paydada buluşma arayışları artmaya başladı. Siyaset kurumunu üst üste yaşanan 3 seçimin sürüklediği yüksek gerilim hattından çekip çıkarma iradesi siyasi partilerle birlikte toplumumuzda da makes buldu. Üstüniyet göstergesi olan bazı adımlar atıldı. Ancak tüm bunlarla eş zamanlı olarak bu atmosferi henüz meyveye durmadan zehirlemeye dönük girişimler de yoğunlaştı. Partisi tarafından dışlanmış, hatta istenmeyen adam ilan edilmiş kimi eski siyasetçileri ekran ekran dolaşıp kutuplaştırıcı söylemlerle sağa sola sataşmasını, özellikle siyasette yumuşama atmosferini provokatif ifadelerle hedef tahtasına koymasını asla iyi niyetli bulmuyoruz.

"PROVOKASYONLARA GÖZ YUMACAĞIMIZ ANLAMINA GELMİYOR"

Karşımızda girdiği tüm seçimleri kaybeden, son olarak parti içi yarışı da kaybederek rekor kıran bir zatın bizimle ittifak ortaklarımızla daha vahimi Türkiye'yi birlikte yönetmeye talip olduğu eski ortaklarıyla ilgili hakarete varan ifadelerine cevap vermeyi kendimize zul addediyoruz. Aynı şekilde dün bazı illerimizde ortaya çıkan son derece kötü, son derece kışkırtıcı, terörü ve şiddeti öven sahneleri de kesinlikle tasvip etmiyoruz. Terörle ve şiddetle arasına mesafe koyması beklenenlerin tam tersine terör diline sarılması samimiyetsizliğin işaretidir. Bakınız biz sadece milletimizin farklı kökenden fertleri arasında değil, bölgemizin tamamında Türk, Türkmen, Arap, Kürt demeden herkesi kucaklayan bir kardeşlik ekseni kurmaya çalışıyoruz. Ama bakıyorsunuz birileri hemen bu kardeşlik eksenini sabote edecek hal ve hareketlere girişiyor. Kimse kusura bakmasın uzatılan elin sıkıca tutulmak yerine kopartılmaya çalışılmasına biz izin vermeyiz. Buna kayıtsızda kalmayız. Bölgemizde bunca ateş varken ve bu ateş her gün biraz daha ülkemiz sınırlarına yaklaşırken herkes aklını başına almalı, sorumlu davranmalı, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Burada şunu da hatırlatmakta fayda olduğuna inanıyorum. Yumuşama iklimi ülkemiz ve milletimizin güvenliğinden taviz vereceğimiz provokasyonlara göz yumacağımız anlamına asla gelmiyor. Bölücü terör dahil, Türkiye'ye ve Türk demokrasisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır. Milletimizin hafızasında yer edilmiş kötü sahnelerin tekrar yaşanmasına müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz.

Kabine sonrası dikkat çeken sözler: Ekran ekran dolaşıp sağa sola sataşıyorlar
Haberler.com / Rabia Dalkılıç - Politika

Sözler Kabine

Bizim Çocuklar'dan İzlanda deplasmanında tarihi geri dönüş

Bizim Çocuklar'dan tarihi geri dönüş

Bakan Tunç'tan Sur canisinin katlettiği İkbal Uzuner ile ilgili önemli açıklama

Sur canisinin katlettiği İkbal Uzuner ile ilgili gerçek ortaya çıktı

AK Parti, 'Öldüren kadar ölen de suçlu' diyen meclis üyesi için harekete geçti

AK Parti skandal sözlerin ardından harekete geçti

Lüks otomobilde kanlı infaz: Önce sevgilisine sonra kendine sıktı

Lüks otomobilde kanlı infaz: Önce sevgilisine sonra kendine sıktı

500

Yorumlar (23)

Seydo:

Bırqkın bunları sayın Cumhurbaşkanımız, gündemi değiştirmeye çalışmayın. Türkiye kan gölüne dönmüş, ekonomik sorunlar yaşıyoruz.. siz bunları konuşuyorsunuz.

199
27
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Kişiler gelip geçicidir kalıcı olan sadece MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir.

168
43
yanıtYanıtla
Sefa Altun:

MİLLET CAN DERDİNDE,KASAP ET DERDİNDE .

142
14
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Hala asıl ülke gündeminden uzak söylemler maalesef

139
13
yanıtYanıtla
Vlkn Shn:

Senin gündemin bikerede Türk halkı olsun ekonomi olsun

109
13
yanıtYanıtla
Ahmet Ilçim:

Libyada benzin bedavaydı Suriye ve ırakta su'dan ucuzdu. Ne Libya kadı ne Suriye ne de ırak. Gerçek gündem güvenlik. Açlıktan ölen yok ama basiretsizlik öldürür. Tayyiple dans edecek bir lider yok. Ama maalesef içimizde hain çok.

14
59
yanıtYanıtla
feyzi feyzi:

Bir ay önce 189 lira olan 5 litre sıvı yağı bugün 259 liraya aldım. Üç harfli marketten. Benim gündem de bu.

62
3
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Hocam sen hangi memlekette yaşıyosun. İn şu uzay aleminden halkın arasına karış

45
2
yanıtYanıtla
Gökhan Eker:

emekli maaşları 12 bin kiralar 15 bin emekliyi ölüme mahkum ettiniz. ölmeden gömdünüz.. Bu konuda konuş gerisi boş laf. Kiramı ödeseniz yeterli. Biz dilenmeye alıştık yakınlarımızdan. karnımızı bir şekilde doyururuz. Bu arada üniversteyi kazanan çocuğumu da maddi imansızlıktan gönderemedim üniversteye. Başka şehre puanı yetiyordu okutamam oğlum bizi ölüme mahkum ettiler dedim.

29
1
yanıtYanıtla
Tekin Avci:

Şimdi narin olayi bitti gazzede bitti yeni gündem lazım millet meşgul edecek

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title