Haberler

AK Partili Ekmen, Barış Kongresine Katıldı

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Ekmen, Entelektüel Bakış Derneğinin düzenlediği 2013 Barış Kongresine konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, Entelektüel Bakış Derneği (EBADER) 'in düzenlediği 2013 Barış Kongresine konuşmacı olarak katıldı.

Ak Parti Batman Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen Barış Konferansında konuştu.

Mısır ve Yemenli insan hakları aktivistleri yanı sıra Türkiye'den de önemli siyasetçilerin, sosyologların, araştırmacı ve akademisyenlerin katıldığı kongrede 'Dünya ülkelerinde barış isteyen kadınlar' ve Türkiye'nin Ortadoğu barışının inşasında bölge siyasetinde ve ekonomisinde etkileri konuşuldu.
Kongreye konuşmacı olarak davet edilen Emin Ekmen Türkiye'nin AK Parti iktidarları ile son 10 yıldaki dönüşümünü ve bu dönüşümün Kürtleri, Alevileri ve Orta Doğu ülkelerini nasıl etkilediğini anlattı.
Türkiye'de sistemin ötekileştirdiği Aleviler, gayrimüslimler, Kürtler ve dindarlar olmak üzere dört dezavantajlı grup olduğunu belirten Ekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu grupların mağduriyetlerinin giderilmesinde AK Parti özellikle 2002-2005 yılları arasında demokratik mücadele verirken 4-5 tane darbe teşebbüsü ve parti kapatma davası ile karşılaştı. Her şeye rağmen sabırla ve özenle dönüşüme devam etmekteyiz. Çözüm süreci ile gayrimüslimlerin vakıf mallarının iadesi sağlandı. Kürtler ise artık dili ile kimliği ile kamusal alanda özgürce yer almaktadır. Alevilerden Dersim katliamı için devlet adına özür dilendi. Her kesimden dindarlar için din ve vicdan özgürlüğü anayasal güvenceye alındı" dedi.

Kaynak: Temsilci / Politika

Mehmet Emin Ekmen Ak Parti Türkiye Batman Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title