Haberler

DP Genel Başkanı Uysal, Marmaris'te Açıklaması

"Dün Menderes'in, Demirel'in, Özal'ın mesuliyeti neyse, bugün de bu büyük millet önünde mesuliyetimiz aynı"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin 1980 öncesindeki gibi bir siyasi kamplaşma ikliminde olduğunu iddia ederek, "Dün Menderes'in, Demirel'in, Özal'ın mesuliyeti neyse, bugün de bu büyük millet önünde mesuliyetimiz aynı" dedi.

Partisinin Marmaris'teki genel kuruluna katılan Uysal, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde "Kırat"ın önemli izleri olduğunu ve bazı vilayetlerde "Kırat"ın farklı anlam taşıdığını söyledi. Uysal, DP'nin Türkiye'nin ilk sivil siyasi partisi olduğunu da savundu.

Partilerinin lideri Menderes'in idam edildiğini hatırlatan Uysal, "Bu milletin hizmetkarı olmuş insanları idam ederlerken, sadece onları değil, milletin iradesini de idam ettiler. Bunu bilmeyenleri, onların ruhunun ilelebet takip ettiğini, yaşanan süreç gösterdi. O nedenle millete hizmet yolunda, bütün yön levhaları milleti gösteren bir siyasi hareket olarak, bugün de mesuliyetimiz, onların bıraktığı yerden devam ediyor" diye konuştu.

Siyaset yaparken milleti bölen anlayışların karşısında durarak, birleştirici olmayı kendilerine birinci misyon edindiklerini vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Ülkede kimliğine, kişiliğine, geçmişine bakmadan herkesi hür ve eşit vatandaşlık temelinde, bu ülkenin paydaşı varsayarak sistemin merkezine taşımaya çalıştık. Türkiye'nin 1980 öncesinde olduğu gibi siyasi kutuplaşma ve kamplaşma ikliminde olduğunu görüyoruz. O nedenle mesuliyetimiz dün olduğu gibidir. Dün Menderes'in, Demirel'in, Özal'ın mesuliyeti neyse, bugün de bu büyük millet önünde mesuliyetimiz aynıdır. İnşallah Allah bize bu mesuliyetimizi layıkıyla yerine getirmemizi nasip eder."

Tek liste ile gidilen olağanüstü genel kurulda Mustafa Tüzün ilçe başkanlığına seçilirken, DP'nin Marmaris Belediye Başkan adayının ise Mustafa Karacan olduğu açıklandı. - Muğla

Kaynak: AA / Politika

demokrat parti menderes marmaris türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad'a mesaj: Biz hazırız, karşı taraftan haber bekliyoruz

ABD'ye uçmadan Beşar Esad'a mesaj gönderdi: Biz hazırız

Narin Güran cinayetinde çok konuşulacak itiraf: Amca Salim'in anneyle ilişkisi vardı, kızı o öldürdü

"Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördü, ben de öldürdüm"

İnşaatta facia! Vincin halatı koptu, 2 işçi feci şekilde can verdi

2 emekçi son nefeslerini bu sepetin altında verdi

Metin Arolat'ın son anları! Hayata döndürmek için her şeyi yaptılar ama olmadı

Hayata döndürmek için her şeyi yaptılar ama olmadı

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });