Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alpay Özalan'ın Ahmet Şık'ı yumruklamasına ilk yorum

Güncelleme:

Meclis'teki Can Atalay oturumu sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a yumruk atması sonrası ortalık karışmıştı. Olayın yankıları sürerken konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da dikkat çeken bir çıkış geldi. Muhalefeti bu olay karşısındaki tutumundan dolayı eleştiren Erdoğan, "Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip ettik. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar" dedi.

TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay ile ilgili kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanmış, toplantıda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay esnasında AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık'a yumruk atmıştı.

AHMET ŞIK'A "PROVOKATÖR" DEDİ

Günlerdir konuşulan konuyla ilgili dikkat çeken bir çıkış da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Bitlis'te katıldığı kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Meclis'teki yumruklu kavga üzerinden muhalefeti eleştirdi. Erdoğan açıklamasında "Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip ettik. Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar. Halktan kopmuş durumdalar. milletimiz bunların neyin peşinden koştuğunu çok iyi görmekte. Bunlardan ülkeye hayıt gelmesi mümkün değildir. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak olan yine biziz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alper Özalan'ın Ahmet Şık'ı yumruklamasına ilk yorum

İKİSİ DE KINAMA CEZASI ALMIŞTI

Meclis'teki yumruklu kavganın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesi önerisini Genel Kurul'a sunmuş, Genel Kurul'da Şık ve Özalan'a kınama cezası verilmesini onaylamıştı. Ahmet Şık, AK Parti sıralarına hitaben sarf ettiği sözleri gerekçe gösterilerek TBMM İçtüzüğü'nün 163. maddesi uyarınca, kürsüdeki konuşması sırasında Şık'a saldıran AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise TBMM İçtüzüğü'nün 160. maddesi uyarınca kınama cezasına çarptırılmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Fehmi Alpay Özalan Milletvekili Ahmet Şık AK Parti Politika İstanbul Gündem İzmir

Narin cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi

Narin cinayeti soruşturmasında önemli gelişme! Hepsi birden adliyeye sevk edildi

Narin'in dışarıdaki abisi Baran Güran'dan suçlanan akrabaları için skandal savunma

Dışarıdaki abiden suçlanan akrabaları için skandal savunma

Amca Salim Güran'dan sır çağrılar! 1 saat içinde tam 5 kez aynı kişiyi aramış

HTS kayıtlarında ortaya çıktı! 1 saat içinde 5 kez aynı kişiyi aramış

Kan donduran ifade: Salim Güran'ın iki yengesiyle yasak ilişkisi var, Narin onları görmüş olabilir

"Salim Güran'ın 2 yengesiyle ilişkisi vardı Narin onları gördü"

500

Yorumlar (60)

VEFA:

Bu açıklamadan ülkem adına ben utandım. Gönül ister ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı hukukun, adaletin, medeniyetin yanında olsun!..

1142
469
yanıtYanıtla
ali aybaba:

Kitabın ortasından konuşmuş. Helal sana Reis.

511
845
yanıtYanıtla
Kadir Tokay:

Kitabın ne olduğunu bilmediğin halde böyle bir yorum yapman garip. Hayatında bir kere bile kitap okumadığından çok eminim.

yanıt117
yanıt37
Mehmet Vatandaş:

tek sayfalık kitabın ortası mı olur:)))

yanıt75
yanıt23
Anty-Partizan:

Helal-Haram , Haram-Helal...Karismasin.

yanıt27
yanıt4
Murat Bey:

adı adalet olan bir parti 23 yılda adaleti bitirdi

yanıt97
yanıt34
bekir yapici:

ne olursa olsun orasi milletin meclisi kimsenin mali babasinin ciftligi degil o kürsüde Türkiyeyi dünyaya yanlis tanitan bir durum yasandi olmamasi gereken böyle bir seyi cumhurun basinin savunmasi dahada utanc vericidir.

688
262
yanıtYanıtla
Sefa:

Alpay bi kydu ses daha kimlerde yankılanıyor

yanıt38
yanıt65
al alabilirsin:

sefa sana bir koyarlar ...ses gider gelir yine gider gelir.. siddet mi yani cozumun?

yanıt4
yanıt5
D:

Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış. Bu doğru.

565
301
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title