Haberler

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmede hangi konuları gündeme getireceğini açıkladı. Özel; emekli maaşlarını, belediye borçlarını, atanamayan öğretmenleri, Can Atalay'ın durumunu, Gezi hukuksuzluğunu, 1 Mayıs kısıtlamasını, anayasa değişikliğini ve dış politikayı kapsayan 8 başlığı Erdoğan'la konuşacağını ifade etti.

Önümüzdeki hafta olması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in görüşmesi merakla beklenirken Özel'den görüşmeye dair açıklama geldi. Özel, Erdoğan'la görüşme sırasında hangi konuları konuşacağını paylaştı.

"EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMELİ"

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Özel, görüşmede gündeme getireceği konuları 8 başlıkta sıraladı. Özel ayrıca partisinin dış politika görüşünü de aktaracağını belirterek "Çok yakında Filistin'e Ramallah'a gideceğim. Azerbaycan'a gideceğim." dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi hakkında şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı ile görüşmede belediyelerle ilgili her bir başvurumuz ve alacaklarımız konuları gündeme getireceğim. Halkımızın içinde bulunduğu temel sorunları anlatacağım. Emeklilerin sorunlarını dile getirerek, partimizin 'En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi' önerisini ileteceğim.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Atanamayan öğretmenler konusuna değineceğim. Ayrıca Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması, Gezi davası tutuklularına ilişkin hak ihlallerine dikkat çekeceğim. Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasını da gündeme getirip anayasal hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin kısıtlamaların kaldırılması yönündeki görüşlerimizi aktaracağım. Anayasa değişikliği bahsi mutlaka açılacak. Ben de 'mevcut Anayasa'ya uyulmadı' diye hassasiyetimizi dile getireceğim.

"FİLİSTİN HASSASİYETİMİZİ AKTARACAĞIM"

Türkiye'nin dış siyasetine yönelik de önemli şeyler konuşacağım. Vize sorununu iktidar-muhalefet el birliği ile halletmemiz lazım. Kamyoncunun AKP'li, MHP'li mi olduğuna bakıyor muyuz biz? Kıbrıs sorunu, Yunanistan'la ilişkiler, Ermeni meselesi... Aklınıza gelen bütün milli meselelerde birlik olmalıyız. Filistin konusundaki hassasiyetimizi de aktaracağım. Filistin için dünyadaki 140 lidere mektup yazdım. Bunların 18'i cumhurbaşkanı ile başbakan. Çok yakında Filistin'e Ramallah'a gideceğim. Azerbaycan'a gideceğim."

Haberler.com / Bilal Ceran - Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel 1 Mayıs Eğitim Politika Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TALISCA BEŞİKTAŞ'A MI DÖNECEK? Talisca, Beşiktaş'a geri dönmek istiyor! Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman? ZTK final maçı ne zaman, nerede oynanacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (25)

İlker KAYA:

Ülkede bir tane adam yok . Mülteci sorunu , yüksek kira , geçim sıkıntısı , resmî kölelik vb .. çocuğumun hakkını zerre kadar helal etmiyorum aynısını yaşamadan ölmeyin …

509
9
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

VATANDAŞ çıkarlarını unutup birlik olduğunda siyasetde söz sahibi olduklarını sananların hükmü kalmaz. gelirler ve giderler.asıl problem vatandaşta.yaşadıkları adaletsiz ve problemli yaşam kalitelerinin ne kadar kötü olduklarının hala farkında olmadıklarında.

yanıt40
yanıt0
hic33:

Ekonomi, mülteciler, depremzede konutları, yüksek kiralar...? 85 milyonluk ülkede elzem meseleler dururken Can Atalay, Gezi hukuksuzluğu, 1 mayıs kısıtlaması ne kadarlık bir kesimin derdi şu an Allahaşkına? Erdoğan Özel'le anlaştı arkadaşlar. Yerel seçimden sonra umutlananlar varsa, geçmiş olsun.

230
25
yanıtYanıtla
KENANEVREN:

gezi hukuksuzluğu ne ya Allah halla Terör eylemi

yanıt93
yanıt43
Hek Tor:

Bundan 3 yıl kadar önce, partinin başına geçecek adamın ya Özel ya da Öztrak olması gerektiğini haykırmıştım ama Özel için çok yanılmışım, umduğumu bulamadım, yazık... Keşke bay Kemal kalsaydı, az çile çekmedi adamcağız.

yanıt41
yanıt41
Ercan Sevinc:

Gezi devlet e isyan hareketi idi cevabı verildi hala gezi diyor o yüzden oy vermedim tek te kalsam soğan yiyecem chp ye oy vermeyecem

91
52
yanıtYanıtla
Vatandaş4321:

Gezi devlete isyan falan değildi.Devlet biziz, halkız..Türkiye devleti vatandaşlara aittir, bize.Sen niye soğan yiyorsun ki be kardeşim, halkın yani bizim seçtiğimiz bakanlar, milletvekilleri , başbakan ve hatta cumhurbaşkanı koskocaman bir halkı yönetmekten sorumludur.Kendi çevresini kayırana da isyan edilir. Ha yeri geldiğinde soğan ekmek yiyeceksek hep beraber yiyelim.Ama devlet erkanı bal kaymak yerken biz soğan ekmeğe mecbur kalıyorsak o zaman sıkıntı büyük !

yanıt24
yanıt18
SMMM:

BU ÜLKENİN EN TEMEL SORUNLARINDAN BİRİ MÜLTECİ SORUNUDUR.HALA BUNU GÖZARDI EDİYORSUNUZ.BUNLARA HARCANAN PARA 50 MİLYAR DOLARA YAKIN.İKTİDAR ÜLKEYE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTI UYOYORSUNUZ SİZDEN DE BİŞEY OLMAZ.

96
14
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

öğretmen atansında, eğitim kalitesi neden başlıkta yok? çocuklarımız gözlerimizin önünde eriyor.

92
9
yanıtYanıtla
Mahmut Karataş:

asgari ücrete zam talebi yok yani sayın özel.

49
23
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title