Haberler

CHP'li Engin Altay: Kılıçdaroğlu'nun yanında 'Çekilmeyi bilmek lazım' dedim

Güncelleme:

CHP'de 10 yıl grup başkanvekilliği yapan İstanbul Milletvekili Engin Altay, yenilgiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında "Çekilmeyi bilmek lazım" ifadesini kullandığını anlattı. Altay, "Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım. Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok. Bu seçime 'başarı' diyenin aklından şüphe ederim" diye konuştu.

28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden zaferle ayrılan adayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olması sonrasında CHP'de taşlar ciddi anlamda yerinden oynamaya başladı.

"KAZANSAK TBMM BAŞKANI OLACAKTIM AMA..."

Seçimi kaybeden Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi parti içinde huzursuzluk yaratırken, partide 10 yıl grup başkanvekilliği yapan ve 28. Dönemde İstanbul Milletvekili olarak görev yapacak olan Engin Altay "Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, 'Hem grup başkanvekili hem meclis başkanvekili ol' dedi arkadaşlar, kabul etmedim" diye konuştu.

CHP'li Engin Altay: Kılıçdaroğlu'nun yanında 'Çekilmeyi bilmek lazım' dedimCHP İstanbul Milletvekili Engin Altay.

"MECLİS GRUBUNDA DA SÖYLEDİM"

Partiyi rahatlatmak için çekilmeyi bilmenin önemine de değinen Altay, "Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm. Genel başkanın yanında söyledim. 'Çekilmeyi bilmek lazım'ı kendisine de söyledim. Kendisi için 'Sen çekil' diye söylemedim ama 'Ben 10 yıl yaptım. Çekilmeyi bilmek lazım' dedim. Ayrıca meclis grubunda da söyledim" ifadelerini kullandı.

"KEMAL BEY'İN TASARRUFLARINI TÜMÜYLE GÖRMEMİZ LAZIM"

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi?" sorusuna da yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, "Şimdi o gün değil. Kemal Bey'in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili Engin Altay İstanbul Altay Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (7)

TT:

Kılıçdaroğluna sorsan, Allah ömür verdikçe daha kaybedilecek çok seçim var der :)

62
5
yanıtYanıtla
Kenan Bey:

çekilmeyi bilmek lazım evet 6 dönemdir milletvekilliği yapıyorsunuz, çekilmeyi bilmek erdemliktir.

64
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu ülkeyi atalarımız dedelerimiz Atatürkle elele verip düşmanlara karşı korudu o zaman düşman karşımızdaydı şekli sureti belliydi ama şimdi öyle değil bir ülkeyi yıkmanın en kolay yolu onu içeriden yıkmaktır bu oyun Türkiyede tezgahlanıyor ülke mültecilerle işgal ediliyor

19
26
yanıtYanıtla
bekir yapici:

avrupadaki haberlere göre ülkemize secim sonrasi pakistanli akini baslamis Türkiye rusya balerus üzerinden gelerek polanya ve cekoslovakyaya gecen pakistanlilar icin almanya acik olan bu hudutlarda tekrar kontrol baslatti hatirlayin afgan istilasindada ne ikdidarda nede yandas ve havuz medyasinda konuyla alakali tik yoktu.

yanıt4
yanıt3
Bilir Kişi:

Bay kemali yedirmeyiz :) ekremle kapışıyorlar şimdi :) dayan bay kemal, dayan piro :)

25
8
yanıtYanıtla
Carsambali:

Erdogan'a yenilmekten zevk aliyor demekki..Adamda bir gurur olur ya.Ataturk bile kurdugu partisini birakti..KK hesap uzmani,kafasinda vardir bir tilkilik..

8
1
yanıtYanıtla
Hayri :

bu durumlarda bırakmak çok zordur düşünsenize protokoldesiniz makamınız korumanız sekreteriniz basın ilgisi her şey var ama bu gun bırakın yarın evde emekli bir kişisiniz her gun yalnızlığınız artar yani temel sebep bu durumdakiler için bu dur yoksa o da görmuyormu bu yolun çıkmaz olduğunu

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title