Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'den enflasyon muhasebesi açıklaması

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, enflasyon muhasebesinin matrah etkisinin kaldırılması gerektiğini belirtti. Demir, enflasyon düzeltmesinin yanlış şirketlere ve tacirlere yüklenmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, "Acilen enflasyon muhasebesinin matrah etkisi kaldırılmalıdır. Aksi durumda enflasyonun oluşmasında hiçbir sorumluluğu olmayanlar vergi ödeyecektir." ifadesini kullandı.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon muhasebesinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı.

Enflasyon muhasebesinin asıl amacının finansal tabloların enflasyona göre yeniden düzenlenmesi olduğunu belirten Demir, vergisel boyut mevzuata eklenince uygulamanın durumu çok karışık hale getirdiğini ve ekonomik olarak yanlışlarla dolu olduğunu ileri sürdü.

Enflasyon düzeltmesi ile finansal tabloların gerçeğe uygun hale getirilemeyeceğini aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Yüksek enflasyonun oluşumundaki yanlış politikaların sorumluluğu duran varlığı ve stoku olan ve öz kaynağı zayıf olan şirketlerimize ve bilanço esasına göre defter tutan tescilli sermayesi dahi olmayan tacirlere yüklenecektir. Enflasyon düzeltmesinin matrah etkisi olmamalıdır derken, geçici vergi dönemlerinde de uygulanması ve bilançonun da düzeltilerek verilecek olması mali müşavirler için kabul edilemez bir durumdur. Acilen enflasyon muhasebesinin matrah etkisi kaldırılmalıdır. Aksi durumda enflasyonun oluşmasında hiçbir sorumluluğu olmayanlar vergi ödeyecektir."

Kaynak: AA / Politika

Volkan Demir

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title