Haberler

CHP'de içerisinde gündem olan sözler! İmamoğlu, hem 'özel'den hem açıktan eleştirdi

CHP'de içerisinde gündem olan sözler! İmamoğlu, hem 'özel'den hem açıktan eleştirdi
Haberler
Güncelleme:

Ankara'da geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel merkeze yönelik "Erken seçim mesajını bırakıp sorunlara odaklanın" şeklindeki uyarısını İstanbul'da bir araya geldiği CHP lideri Özgür Özel'in yüzüne karşı da söylediği ifade edildi.

Siyasette MHP lideri Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalarının yankıları sürerken CHP içerisinde de cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları yaşanmaya devam ediyor.

BASIN TOPLANTISINI ANKARA'DA YAPTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önceki gün ilk kez Ankara'da geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenlemesi dikkatlerden kaçmadı. İmamoğlu bu durumu "İmamoğlu Ankara'ya ısınıyor diye bir özel kapsamı yok. Ankara'ya 5 yaşında gelmiştim ilk kez. O günden beri Ankara'ya sıcak bir insanım. Her şeyden önce geldiğimde, Anıtkabir'e uğradığımda dua ettiğimde kendimi memleket adına çok huzurlu buluyorum" diye açıkladı.

ÖZEL'E ERKEN SEÇİM UYARISI

İmamoğlu'nun parti içerisinde büyük ses getiren bu toplantıda CHP lideri Özgür Özel'in her fırsatta erken seçim tartışmalarını gündeme getirmesini eleştirmesi dikkatlerden kaçmadı. "Erken seçim mesajını bırakıp sorunlara odaklanın" uyarısında bulunan İmamoğlu, bugün itibarıyla önlerinde seçimi kazanacak bir iktidar olmadığını söyleyerek "Kaybedersek bir tek muhalefet olarak kendi hatalarımız, uyuşmazlığımız ya da hazırlıksız olmamızla kaybederiz" dedi.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAYLIĞI

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı konusunda sorulan soruya ise "Meşru bir düzenle adaylıkların oluşması gereklidir. Bu bağlamda günün geldiği noktada hukuka dair bir engeli olmadığı yerde herkesin hakkı olacağı gibi, Sayın Erdoğan'ın da aday olması haktır. Erken seçimin siyasi partiler tarafından körüklenen, her gün gündeme atılan bir mesele olmasından ziyade halkın nabzının bunu belirlemesini daha güçlü buluyorum. Bu bağlamda bir zemin oluşuyor ama ne zaman vücut bulur bilemem. Bir muhalefet partisinin her gün erken seçim demesi yerine, benim partimin her gün ülkenin sorunlarına çözüm önerilerini anlatan bir parti olmasını daha değerli bulurum" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

"Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" şeklinde yöneltilen soruya da yanıt veren İmamoğlu, "Günü geldiğinde milletimizin adaylara da milletimiz karar verecek. O iş de bir kısım elitlerin yön vereceği bir şey değildir. Benim partim var, partimin alacağı karar mekanizmaları işleyecek. Cumhurbaşkanına da millet karar verecek" ifadelerini kullandı.

ÖZEL'İN YÜZÜNE DE BENZER ŞEYLERİ SÖYLEDİ

İmamoğlu'nun bu açıklamalarından kısa bir süre önce de CHP lideri Özgür Özel'le bir araya geldiği ve genel politikalarla ilgili endişelerini paylaştığı öne sürüldü. İmamoğlu'nun toplantıda olduğu gibi, topluma umut ve heyecan verecek politikalara odaklanılması gerektiğini söylediği de ifade ediliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Özgür Özel İstanbul Politika Güncel Ankara Sözler

Bakan Yerlikaya, TUSAŞ'a saldırının detaylarını paylaştı! Teröristlerden biri tuvalette kendini patlatmış

TUSAŞ'a saldıran teröristlerden biri tuvalette kendini patlatmış

Karanlık eller yeniden iş başında! Şırnak'ta polis aracına EYP'li saldırı

Karanlık eller yeniden iş başında! Polis aracına böyle saldırdılar

Teröristleri son gören esnaf konuştu! 2 saat boyunca çıt çıkarmadan aynı şeyi yapmışlar

2 saat boyunca çıt çıkarmadan aynı şeyi yapmışlar

Okan Buruk apar topar ameliyata alındı

Apar topar ameliyata alındı

500

Yorumlar (19)

dehide:

Böyle oyunlarla başa gelemezsiniz boşa uğraşmayın. Reis her zaman kazanacak

98
106
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket Ekrem İmamoğlu’dur.

120
65
yanıtYanıtla
hayatsız bjk:

Türk milleti bu satılıkların elinde harap olmuştur. Bizi bu cendereden çıkaracak bir siyasi yapı yok. Türk milletinin uykudan uyanması gerek. Bu açıklamalardan anladığım şu: vatan bölünmenin eşiğinde.

76
24
yanıtYanıtla
Mustafa Engin:

o zaman kendisi chp genel başkanlığına aday olacaktı kaçak dövüşmek yerine

78
18
yanıtYanıtla
Mıhtar:

Buyüzden hep kaybediyorsunuz ya canım benim. habirde chp geçmişi var . oda etken.

52
21
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu makama İstanbula layık, hizmet etmek isteyen biri gelsin gözü başka makamlarda olanın İstanbulu başka yerlere sıçrama tahtası olarak kullanmak isteyenin İstanbula hiç bir faydası olmaz

49
10
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

Cehalet nasıl birşey ? 22 yıldır iktidar dönemi ve tabi ki sağ parti iktidarları.Chp veya başka sol parti kaçkez iktidar oldu yani ülkeyi yönetenler sağ ama lafa gelince chp yaptı.Kontrol yok muhasebe yok takım tutar gibi parti tutuldu .

21
23
yanıtYanıtla
bekir Peker:

Hepsi itici arkadaş ya

14
3
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Ben robot değilim kare saçmalıgını kaldırsanız olmazmı. Nefret ettim artık sitenizden

14
2
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Bu olayların asıl amacı memleket meselelerini ekonomiyi erken seçimi unutturmaktır keklik gibi hemen düşmemek gerek

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title