Haberler

Cevdet Yılmaz, Avrupa'daki Türklere yönelik saldırıları kınadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Belçika'daki vatandaşlara ve Almanya Hannover Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıları kınadı ve yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, terör örgütü PKK destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların adalet önüne getirilmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hain terör örgütü PKK destekçileri tarafından Belçika'daki vatandaşlarımıza ve Almanya Hannover Başkonsolosluğumuza karşı yapılan saldırıları şiddetle kınıyor, Belçika'da yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Cevdet Yılmaz, X hesabından yaptığı paylaşımda Avrupa'daki Türklere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirterek, "Hain terör örgütü PKK destekçileri tarafından Belçika'daki vatandaşlarımıza ve Almanya Hannover Başkonsolosluğumuza karşı yapılan saldırıları şiddetle kınıyor, Belçika'da yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve suçluların cezalandırılması noktasında Belçika ve Almanya makamlarınca yürütülecek sürecin yakın takipçisi olacağız. Yurtdışında yaşayan insanımızı tahrik ve kardeşliğimizi bozma amaçlı gerçekleştirilen bu saldırılar, PKK terör örgütünün Batı Avrupa'da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini de bir kez daha göstermektedir. Bu saldırılar yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın birliğini, kardeşliğini asla bozamayacaktır. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hannover Hannover Belçika Almanya PKK

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title