Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eşrefpaşa Hastanesinin yenilenmesi için AK Parti'ye teşekkür etti

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eşrefpaşa Hastanesinin depremde zarar gören binasının yenilenmesi konusunda destek olan AK Parti'lilere teşekkür ederek, hastanenin ihalesinin en kısa sürede yapılacağını ve çalışmalara başlanacağını belirtti. Tugay ayrıca, meclis toplantılarının bundan sonra her ay farklı bir ilçede yapılacağını da sözlerine ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, Eşrefpaşa Hastanesinin depremde zarar gören binasının yenilenmesi konusunda destek olan Ak Parti'lilere teşekkür ederek, "Üzerimize düşeni yapacağız, en kısa sürede hastanenin ihalesi yapılacak ve çalışmaya başlayacak." dedi.

Büyükşehir Belediyesinin mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu, Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi.

Kültürpark Fuar Alanı'ndaki toplantı, Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 işçinin anılmasıyla başladı.

Daha sonra konuşma yapan Tugay, Mezarlıkbaşı'ndaki Çankaya Katlı Otoparkının yıkım sürecini başlatmak zorunda olduklarını bildirdi.

Tugay, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dahil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok. Karar yüzde 100 kesinleşmiş. Dedik ki bina riskli yapı. Orada zorla tutalım diyemezsiniz. Biz güçlendirme yapsak ya da yeni otopark yerleri belirleyerek çözüm bulsak diye düşünüyorduk ama orayı boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek söylüyorum ki otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız. Yeni otopark alanı için arkadaşlarımızın çalıştığı seçenekleri gözden geçireceğiz."

Tugay, son dönemde gündeme gelen karavanların uzun süreli park etmeleri sorununu herkesi düşünerek kısa sürede çözeceklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Eşrefpaşa Hastanesinin depremde zarar gören binası yerine yeni binanın yapımı için destek olacaklarını ifade etti.

Bunun üzerine Yıldız'a ve grubuna teşekkür eden Tugay, şöyle konuştu:

"Duyarlılığınızı takdirle karşılıyorum. Bildiğiniz gibi bizden önce başlatılan bir süreç, aksamalarla belli bir noktaya gelmiş. Kısa zamanda ihale hazırlandı, dosya alınmasına rağmen başvuru olmadı. Biraz da gözden kaçmış bir durum olduğunu düşünüyoruz. Hastanemiz bizim için değerli. Faaliyete devam edecektir. Herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak, hizmet yoğunluğunu artırarak hizmet verecektir. Ben de bir hekimim. İzmir'in geleneği de var. Mutlaka devam etmesini istiyoruz. Bir sıkışmışlık haliyle süre uzatımı talep ettik Sağlık Bakanlığı'ndan. Teşekkür ediyorum size, Hamza Dağ'a, il başkanlığımıza ve bu konuya ilgi gösteren herkese. Üzerimize düşeni yapacağız, en kısa sürede hastanenin ihalesi yapılacak ve çalışmaya başlayacak."

Tugay, bundan sonraki meclis toplantılarının her ay farklı bir ilçede yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cemil Tugay AK Parti İzmir Politika Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

title