Haberler

Çağlayan, partisi tarafından düzenlenen programda konuştu -

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Evelallah gördüğünüz gibi turp gibiyim, canavar gibiyim, sağlıklıyım ve sizlerle beraberim" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Evelallah gördüğünüz gibi turp gibiyim, canavar gibiyim, sağlıklıyım ve sizlerle beraberim" dedi.

Çağlayan, Gülnar ilçesindeki Kültürevi'nde partisi tarafından düzenlenen programdaki konuşmada, 2011'de yapılan genel seçimlerde Mersin ve tüm ilçelerinde ezber bozuklarını ve birinci parti olduklarını söyledi.

Mersin'in yerel yönetimde AK Parti belediyecilik anlayışıyla tanışmadığı için hak ettiği noktaya gelemediğini belirten Çağlayan, kentin köy görüntüsünden çıkamadığını, vatandaşların mevcut yerel yöneticileri değiştirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Çağlayan, son günlerde kendisi hakkında "Zafer Çağlayan Mersin'de herhalde artık olmayacak" denildiğini anlatarak, "Hangi görevde olursam olayım, nerede olursam olayım her zaman sizlerle olmaktan şeref duyacağım, herkes bilsin bir kere" dedi.

Mersin'e hizmet etmeye geldiğini vurgulayan Çağlayan, "Benim takdir tamamıyla Sayın Genel Başkanım, Başbakanımındır. O bize ne derse başımızın üstünde yeri var. Biz 'hizmetkarız' dedik. Herkes şunu bilsin ki evelallah Mersin'den hiçbir şekilde bir yere gitmem, gitmeyeceğim de. Bunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

Çağlayan, bazı vatandaşların kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu, nedenini sorduğunda ise gazetelerin öyle yazdığını söylediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yahu gazeteleri siz bırakın. Gazeteler bugüne kadar hangi birini doğru yazdı ki? Evelallah gördüğünüz gibi turp gibiyim, canavar gibiyim, sağlıklıyım ve sizlerle beraberim. Bazıları bu gıdayı, enerjiyi nereden aldığımı soruyorlar. Benim enerjim, benim gıdam önce Allah'ın vermiş olduğu takdir, sonra sizlerin bana vermiş olduğunuz bu destek. Kaynağım sizsiniz. Seçim dönemi tabii birçok şey söyleyecekler. Allah'ın izniyle gümbür gümbür geliyoruz."

- "En büyük milliyetçi AK Parti'dir"

Çağlayan, kafatası ve dinsel milliyetçiliğin anlayışları arasında olmadığının altını çizerek, yaratılanların hepsini Yaradandan dolayı seven bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi.

Hiç kimseyi ayırt etmediklerini anlatan Bakan Çağlayan, ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletinin, bayrağının tekliğinden yana olan herkesin kardeşleri olduğunu söyledi.

Çağlayan, şöyle devam etti:

"Hepimiz ülkenin milliyetçisiyiz. Ama bizim milliyetçilik anlayışımızda insanı rengine göre, ırkına göre, inancına göre ayırmak yok. Biz milliyetçilikten ne anlarız biliyor musunuz? Bu ülkede en büyük milliyetçi aranıyorsa, en büyük milliyetçi AK Parti'dir. Bunu herkesin bilmesi lazım çünkü IMF'ye bu ülkeyi muhtaç etmemek en büyük milliyetçiliktir. IMF'nin kapısında 1 milyar dolar borç almak için beklemeyip IMF'ye 5 milyar dolar kredi açmak işte milliyetçilik budur. Milliyetçilik bizim yaptığımız gibi Türkiye'yi namerde muhtaç etmemek demektir."

Çağlayan, dünyanın her tarafında kriz yaşanırken, krize meydan okuyan bir ekonomiye sahip Türkiye'yi oluşturmanın milliyetçilik olduğunun altını çizerek, bundan 10 yıl önce gündemi ülkeye borç verenlerin belirlediğini ifade etti.

Milliyetçiliğin asıl bu hizmetler olduğunu söyleyen Çağlayan, vatandaşların bu durumu kendilerine milliyetçilik taslayanlara anlatması gerektiğini belirtti.

- Çözüm süreci

Çağlayan, kendilerini şehitler üzerinden karalamaya çalışanların olduğunu ancak bu karalamaya güçlerinin yetmeyeceğini vurgulayarak, "Bu ülkede terör AK Parti zamanında başlamadı ama şimdi Türkiye'nin cesur lideri Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde terör sorununu çözüm süreciyle birlikte bitiriyoruz" dedi.

Yılbaşından beri hiçbir şehit haberi olmadığına dikkati çeken Çağlayan, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da inşallah olmayacak. Anaların gözyaşı akmayacak bundan sonra... Çünkü biz çözüm süreciyle beraber birbirimizin bu konudaki varlıklarını bilerek, yaparak, anlayarak bu işi birlikte çözeceğiz. Bu ülke teröre yüzlerce milyar dolar harcadı. Bu ülke paradan daha önemli olan 30 binden fazla gencini şehit verdi bu konuda. İşte çözüm süreciyle beraber doğuya, güneydoğuya yatırımlar gitti. Dünyanın bütün nimetlerini, her şeyini şehitlerimizin bir damla kanına değişmeyiz Allah'ın izniyle. Herkes bunu bu şekilde bilsin. Şehitlere olan saygımız, bizim yapmış olduklarımız ortada. Şehitlere saygı kuru kuruya lafla, slogan atmakla, cenazeleri siyasi şova dönüştürmekle olmaz. Şehitlere saygı hükümetimizin yaptığı gibi 21 ülkede Türk Şehitliği kurmakla, sahip çıkmakla olur. Bu ülkede milliyetçilik taslayanların acaba hangi biri Başbakanımızın yurt dışında bu şehitliklere yapmış olduğu ziyaretleri yapmışlar. Sorun bakalım onlara ne söyleyecekler?"

Konuşmasının sonunda AK Parti Gülnar belediye başkan aday adaylarını yanına çağıran Çağlayan, onlardan, belirlenecek adayla beraber çalışmaları için söz vermelerini istedi.

Toplantıda AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ile AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt da birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Çağlayan Gülnar Mersin Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

title