Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz BBP olarak hükümete 11 maddelik teklif sunmuştuk."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz BBP olarak hükümete 11 maddelik teklif sunmuştuk. Bu tekliflerin içerisinde de memurlarımıza grevli toplu sözleşme hakkı verilmesi vardı" dedi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Destici, Bağımsız Kamu Sendikaları (BASK) Başkanı Resul Akay ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.

Genel Başkan Destici, demokratikleşme paketinde yer alan maddelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Heybeliada Ruhban okulun bu pakette yer almamasını özellikle istediğini dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Paket açıklanmadan önce Batı Trakya'daydım. Oradaki kardeşlerimiz, genel başkanlarımız, müftülerimiz ile yaptığımız toplantıda Heybeliada Ruhban okulu da açılırsa bizim elimizde hiçbir şey kalmayacak hiç bir koz kalmıyor. Yalnızlığa terk edilmiş oluyoruz dediler. Biz bunu hükümet yetkililerine bizzat aktardık. Paketinin içerisinde olmaması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başbakanın grup toplantısın da bu konu da net ifade kullanması ve Yunanistan'ın bir adım atmadan Heybeli ada ruhban okulun açılmasına izin verilmez. Çünkü orada bugüne kadar Türkiye bir çok adımlar attı. Vakıf mallarını iade etti, eğitimlerine fırsat verdi. Dillerini yaşamalarına yaşatmalarına müsaade etti. Mal varlıklarını iade etti. Ama Yunanistan bırakın vakıf mallarını iadesini ya da seçilmiş müftülerin tanınmasını, tabelalardaki Türk ismine bile müsaade etmemiştir. Hiçbir ülke birliği bütünlüğü konusunda taviz vermiyor. Ama bütün tavizler Türkiye'den isteniyor."

Destici, "Paketin içerisinde kamu da başörtüsü serbestliği olmak üzere birkaç maddeyi olumlu bulduğunu belirterek, "Topyekun paketin hepsini tek tek değerlendirdiğimiz de özellikle PKK ile yürütülen müzakere sürecinde 8,10 maddenin bizzat müzakere sonucu olduğu görülmektedir. Yine batı ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi gezi parkı olayları sonrası bir takım maddelerin burada yer aldığını görmekteyiz. Ama özellikle seçim ve siyasi parti yasasıyla ilgili değişiklikler tamamen hükümetin kendi konumunu muhafaza etme bu oy oranına göre daha fazla milletvekili nasıl çıkartabilirimdir. Türkiye'yi demokratikleştireyim temsilde adaleti sağlayayım hak yerine gelsin diye değil de ben mevcut oyumla ne kadar milletvekili çıkarabilirim ve anayasa yapma çoğunluğu nasıl elde edebilirimin yolları aranmakta ama burada tek göze almayan BDP çünkü PKK müzakereden dolayı" diye konuştu. Destici, "bugüne kadar hazine yardımı ve baraj konusunda, hazine yardımı partilerin aldığı oy oranına göre ayarlarsak BDP de alır. Barajı kaldırırsak BDP, PKK'lılar meclise girer diye bahane sunanlar şuan da ne acıdır ki bunu BDP için yapıyorlar."

Memurlarımızı ilgilendiren en önemli nokta partilere üyelik meselesi olduğuna dikkat çeken Destici, şöyle konuştu:

"Başbakan bizzat paketi açıklarken biz siyasi partilerin önündeki üye olma engellerini kaldırıyoruz. Oy hakkına sahip olan herkes partilere üye olabilecek. Siyasi partiler yasasının 11. maddesi B bendindeki 6 maddeyi kaldırıyoruz şeklinde idi. Fakat baktığınız zaman orada memurlara kesinlikle siyaset hakkı tanınmıyor. Burada kimlerin siyaset yolu açılıyor rüşvetçilerin, devlet malına zimmetine geçirenlerin, ihale yolsuzluğu yapanların, devlete karşı milleti ayaklandıran bu suçu işleyenlerin tabi en önemlisi PKK ve KCK' nın siyaset yolu açılıyor."

"ANDIMIZI OKUMAMIZIN NE GİBİ ZARARI OLABİLİR"

'Andımızın okunmasının ne gibi zararı olabilir' diye soran Destici, Türk'üm doğruyum demenin ne gibi bir sakıncası olabilir diye belirtti. Desteci, "tersine Türklük bir ırkın adı değil ama 10 asırdır İslam'ın sancaktarlığını yapmıştır. Bu milletin ülkenin ferdi olmakta bizleri ancak gururlandırır. O yüzden bu uygulamanın gereksiz olduğunu vurguluyoruz. PKK'nın talebi olarak andımızın ortadan kaldırılması ve bunu Savunurken aşalayıcı kelimeler kullanılması tarafımızdan tarafından kabul edilmemiştir" diye konuştu.

"KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİNİ TAKDİR EDİYORUZ"

Paketle ilgili değerlendirmemizi yaptığını anımsatan Destici, "Kamuda başörtüsü serbestliğini biz takdir ettiğimizi bir kere daha söylüyorum. Bir zulüm devir kapanmış olacaktır. Fakat yargı mensuplarının emniyet mensuplarının ve silahlı kuvvetler mensuplarının bu işin dışarısında tutulmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Hala Türkiye'de bir darbe tehlikesi mi vardır. Hala Türkiye bir vesayet rejiminde midir, bunun da açıklanması gerekmektedir. Bu yasağın devam ediyor olması özüyle çelişmektedir" dedi.

Memurlarımızın 2011 referandumunda grevli toplu sözleşme hakkı verilmemesi ve toplu sözleşme hakkının verilmemesi bugün yaşanan durumun neticesi diye ifade eden Destici, "Biz BBP olarak hükümete 11 maddelik teklif sunmuştuk bu tekliflerin içerisinde de memurlarımıza grevli toplu sözleşme hakkı verilmesi vardı. Ama memur sendikalarımız bu duruma cılız kalmıştır. Grevli toplu sözleşme hakkı alınsaydı bugün bu sorunlar yaşanmazdı. Memurlarımız bu dönemin en mağdur kesimlerinden özellikle son yapılan toplu sözleşme ile yüzde 6'ya bile tekabül etmeyen bir zam oranı Türkiye 'de enflasyonun bile karşılığı değildir. Bu bir zam değildir ve maaşların değerini korumamıştır" şeklinde konuştu.

Bağımsız Kamu Sendikaları (BASK) Başkanı Resul Akay, Destici'ye, demokratikleşme paketinde yer alan bazı maddeler ile ilgili görüşlerini aktardı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika
title
Close